Cevap: Nasıl icraya verebilirim
İlamsız takiplere özgü icra takibi açabilirsiniz.
Engin bey cevabınız için teşekkür ederim.Bu şekilde bir başvuru ile elimdeki havale dekontuna itiraz etse karşı taraf kabül edilir mi benim bir zararım olur mu havale dekontunda ismi var arkadaşın ve paranın laptop ödemesi olarak yollandığı ibaresi ,yanlız yolladığım yer istanbul ikameti konya tekrar teşekkürler.
Başka seçeneğiniz yok sanırım.
mrb lar. öncelikle şunu belirteyim ben sadece hukuk ögrencisiyim. sadece bildiklerimi az çok paylaşmak istedim. belki faydası dokunur. engin beyin söyledigi gibi ilamsız takip yapmak zorundasınız çünkü ilamlı takip yolu kıymetli evraklara özgü bi takip yoludur(çek,bono,poliçe). ilamsız takipte ise adi senet bile yeterlidir. şu durumda takibi başlatabilirsiniz. zaten icra dairesi borcun gerçekten var olup olmadıgına bakmaz. yetkisi yok. ödeme emri düzenlenir ve borçluya teblig edilir. borçlu 7 gün içinde itiraz ederse takip durur ve mahkemeye intikal eder. mahkeme borcun var olup olamdıgını inceler. delilleri burda sunmalısınız. biraz özet oldu çünkü daha çok ayrıntısı var. itirazlar, itirazın kaldırılması,inkar tazminatı falan vs.. biraz yorucu anlayacagınız. allah yardımcınız olsun.
Cevablarınız için teşekkür ederim kararsızım uğraşmalı mı ama dolandırıcılık olduğu için sanırım uğraşmalıyım tekrar teşekkürler
Alıntı:
masumavukat rumuzlu üyeden alıntı
...ilamlı takip yolu kıymetli evraklara özgü bi takip yoludur(çek,bono,poliçe). ilamsız takipte ise adi senet bile yeterlidir. .
Sorulan sorunun cevabını değiştirmese de iyi niyetle paylaşılan bir yanlış bilgiyi düzeltmekte fayda var:
Kambiyo senetlerine(çek,bono,poliçe) özgü haciz yolu da bir ilamsız takip yoludur. İlamlı takip, elimizde bir mahkeme ilamı varsa yapılabilir. İlamsız takip yollarından biri olan genel haciz yoluna başvurabilmek için adi senede bile ihtiyaç yoktur.
Alıntı:
alkanat79 rumuzlu üyeden alıntı
Ben internetten anlaştığım birisine arayı yolladım ama ürünü yollamadı elimde havale dekontu var ve dekontta ürün adı ve karşılığı için parayollanmıştır ibaresi var sadece bu belge ile yeri belli dolandırıcıya icra yapılırmı olursa nasıl yapabılırım suç duyurusunda bulundum ama hukuki uyuşmazlık kararı verilmiş
Benim kanaatimce, sizin alacağınız bir para alacağı değil taşınırın teslimidir. Bu durumda ilamsız icra yoluna gidemezsiniz. Öncelikle mahkemede dava açıp ilam alabilmeniz, ardından ilamlı icra takibi yapmanız gerek. Bunlar sizi biraz uğraştırır. Mağdurlar hakkını aramaktan vazgeçtikçe hak yiyiciler çoğalılyor. Hakkınızı aramaktan vazgeçmemenizi ve uğraşmak zor gelecekse bir avukattan destek almanızı öneririm.
tşk ederim düzeltme için. tekrar açıp baktım da. ben gereksiz yere girmişim, ilamlı ilamsız ayrımına. kambiyo senetlerine dayanan haciz yolu özel bi takip yoluymuş. teşekkürler.
Sabit bey kesinlikle haklısınız.Bu arkadaşta anladığım kadarı ile bu süreçten ve bir şey olmayacağından kesinlikle haberdar ben aslında avukata gittim parayı alamayacağımı biliyordum en azından iyi bir ceza alsın dedim değmez çok uğraştırır dendi.Aslında şeytan diyor orman kanunlarını uygula ama bu insan bozması arkadaştan bir farkım kalmaz diye kendime yediremiyorum.artık başka bir avukata gidecez ve en önemlisi artık bana ve bu yazıyı okuyanlara ders olsun parayı bu durumlarda yolladınız mı iş büyük ölçüde bitmiş.Tekrar çok teşekkürler tüm cevab yazan ilgilenen üyelere.