Tic. işletmecisinin. yöneticinin kasten alacakliyi zarara ugratmasi, ticarethaneyi usuzsüz terk etmek
Başlıkta açıkladığım nedenlerle bir yakınımın ve yönetim kurulunda bulunan üyeler hakkında icra ceza mahkemesinde dava açılmıştır. Bunun cezası nedir.? Usülsüz terk etme söz konusu değildir. Makinalar hacizlerle kaldırılmıştır. Nasıl bir savunma gerekir.? Ceza alınması kaçınılmazmıdır.?
Cevap: Tic. işletmecisinin. yöneticinin kasten alacakliyi zarara ugratmasi, ticarethaneyi usuzsüz terk etmek
İİK nun 44 üncü maddesine bağlı 337 maddesine göre 3 aydan 1 seneye kadar hapis. Yanlız iki sorum olacak ; Mevcut olayda yönetimde bulunmayan ve imza yetkileri olmayan kişiler hakkındada dava açılmış. Oysaki İİK da sadece hukuken yönetim kurulunda bulunanlar ifadesi var, bu bir çelişki değilmi.?
İkinci sorum ise ; İcra cezada verilen hafif para cezaları örneğin 3 ay sabıkası yoksa idari para cezasına veya ertelemeye çevrilebiliyormu.? - 2 sene altı ( TCK ) ertelenebilir veya adli para cezasına çevrilebilir.
Cevap: Tic. işletmecisinin. yöneticinin kasten alacakliyi zarara ugratmasi, ticarethaneyi usuzsüz terk etmek
Bu konu ile ilgili iki sorum olacak ;
1.) Ticareti usülsüz terkten verilen hapis cezaları adli para cezasına çevrilebiliyormu.? Çünkü yargıtay kararlarına göre 337 / a tazyik veya disiplin hapsi değil suç olarak kabul ediliyor.
2.) Haciz ve dava açma tarihinde A.Ş şirketini temsil ve ilzama yetkili kimse yoktu. Yönetim kurulu yapılmamıştı ve geçerli imza sirküleri yoktu. Ama dava yinede yönetimde olanlara açılmış. Şirketi temsile yetkili kimse olmadığına göre sadece ortaklar bulunmakta ortaklarda tacir sayılamayacağına göre aslında ortada ceza verilebilecek yetkili yöneticilerde olmadığına göre dava düşmezmi.?
Saygılar,
Sayın Erdoğan Bey,
Zannediyorum konuyu yanlış bölüme açtım rica etsem konuyu ceza hukuğu bölümüne taşıyabilirmisiniz.
Saygılar,
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Bu konu ile ilgili iki sorum olacak ;
1.) Ticareti usülsüz terkten verilen hapis cezaları adli para cezasına çevrilebiliyormu.? Çünkü yargıtay kararlarına göre 337 / a tazyik veya disiplin hapsi değil suç olarak kabul ediliyor.
2.) Haciz ve dava açma tarihinde A.Ş şirketini temsil ve ilzama yetkili kimse yoktu. Yönetim kurulu yapılmamıştı ve geçerli imza sirküleri yoktu. Ama dava yinede yönetimde olanlara açılmış. Şirketi temsile yetkili kimse olmadığına göre sadece ortaklar bulunmakta ortaklarda tacir sayılamayacağına göre aslında ortada ceza verilebilecek yetkili yöneticilerde olmadığına göre dava düşmezmi.?
Saygılar,
Bu iki soruma cevap bekliyorum. Lütfen.