Ölümlü trafik kazasında sigortaya tazminat talebi
Ben annemi 2000 yılında trafik kazasında kaybettim. Aracı kullanan üvey babam tam kusurlu bulundu kamu davası sonuçlandı.daha önce sigorta şirketi iflas ettiği için güvence hesabına basvurdum üvey babam tam kusurlu oldugu ve annem bana bakmakla sorumlu olmadığı için ödeme yapılmadı ama yaptıgım arastırmalarda kusurlu olsada odeme yapılması ıle ılgılı yargıtay kararları var sımdı ıse zaman asımı dıyorlar ve yıne adli süreç başlayan davalar için 10 yıla kadar diyen yargıtay kararları var zaman aşımı için bu konuda bilginiz var mı güvence hesabının istediği tüm belgelerin fotokopileri var bende şimdiden teşekkürler
Cevap: Ölümlü trafik kazasında sigortaya tazminat talebi
Trafik kazalarına ilişkin zamanaşımı öğrenmeden itibaren 2 yıl ve herhalükarda 10 yıldır.
Sizin açınızdan zamanaşımı süresi dolmuştur
Cevap: Ölümlü trafik kazasında sigortaya tazminat talebi
Duygu Hanım ;
İlk olark cevabınız için teşekkür ederim.Herhalükarda 10 yıl derken ben amatör olarak yaptığım araştırmalarda çok fazla yargıtay örnek kararı bulabiliyorum benim konumda 10 yıl hükmünün kullanıldığı ile ilgili ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 109/2. maddesinde Dava, cezayı gerektiren bir fiilden doğar ve ceza kanunu bu fiil için daha uzun bir zamanaşımı süresi öngörmüş bulunursa, bu süre, maddi tazminat talepleri için de geçerlidir derken her halükarda 10 yıl hükmü bizim konumuzda geçerli değil midir ? Teşekkür ederim.