Tebliğat adresi tutmadığı halde iyi niyetle tebliğatı(borçluya vermek için) almak, haczi doğurur mu?
başımıza gelen şöyle bir durum var.
bugün postacı bir fatura ile birlikte soy adları tutmasına binaen, amcamın oğlunun bir borcundan dolayı(2-3 senedir burdan taşındılar) bir zarf geldi.amcaoğluna ait zarfı postacı bize ait fatura ile birlikte bizim adrese bırakmış.amcaoğlunun evi normalde yan taraf ve taşındılar. gelen zarfta 7 numara yazıyor. bizim evin numarası 3.
zarfı açıp baktık ki "haciz öncesi son ihtar" (zarf icra dairesinden değil direkt avukatın kendi yazdığı bir mektub)
zarfı açıp ilgili kişiye,(avukata) telefon açılıp bu adreste böyle birisi yok, taşındılar dedik. fakat bundan 5-6 ay önce bir evrak daha bu adresinize gelmiş olup(sanırım icra dairesinden) babanız ali güneş bu evrakı imzalamış biz Ali güneş'e icraya geliriz dediler. Borç amcaoğlu ahmet güneş'in.
babam iyi niyetle amcaoğluna ulaştırmak amacıyla 5-6 ay önce gelen bir (icradan ödeme emri sanırım) evrakı aldığına dair imzalamış ve avukatta 5-6 ay sonra şimdi kendi kaleminden haciz öncesi son ihtar diye bir ihtar yazmış. ve sizin adrese hacze geliriz diyor. Çünki 5-6 ay önce tebliğat yapıldığı halde itiraz etmediniz diyor.
borçlu adresi 7 numarada oturuyor. fakat evrak bizim 3 numaraya soy adları tutuyor diye veriliyor(şimdiki evrak). bu ev evraktan imza alınmadı.
ama 5-6 ay öncesi evraktan imza alınmış.
şimdi icra memurları icraya gelirse tam adrese mi bakılacak?
yoksa siz imzayı atmakla borcu kabul ediyorsunuz denilip haciz mi yapılacak
üzüldüğüm husus ise şu 2 haftaya kadar evleneceğim ve eşimin çeyizlerini de görev yaptığım yere(öğretmenim) gidene kadar şu an kaldığım babamın evinde muhafaza edecektim.
hiç borçla alakamız olmadığı halde bizim eve haciz yapılabilir mi? sırf tebliğatı ulaştırmak amaçlı iyi niyetle aldığımız için.
biraz karışık anlattım.
sürç-i lisan etti isem affoluna.
önerilerinizi bekliyorum.
selam ve dua ile.
Cevap: Tebliğat adresi tutmadığı halde iyi niyetle tebliğatı(borçluya vermek için) almak, haczi doğurur mu?
sanırım karışık anlattım:(
Cevap: Tebliğat adresi tutmadığı halde iyi niyetle tebliğatı(borçluya vermek için) almak, haczi doğurur mu?
Gelen tebligatı almayacaktınız bu birici hata, hadi aldınız icra dairesine gidip yanlışlıkla alındığına dair süresi içinde itiraz edecektiniz, etmemişsiniz bu ikinci hata. E bu durumda avukat isterse gelip haciz yapabilir ve isterse malda kaldırır. Sonradan yine süresi içersinde dava açarsınız o ayrı konu.