İcra kanalıyla ne ödendiğini nasıl öğrenebileceğiz
Merhabalar
Benim şöyle bir sorum daha olacaktı. Yeni kredi kartı yasası ile ilgili bankama başvurdum ve bankam bana icra kanalıyla bugüne kadar "x tutarı" ödenmiş dedi. oysa maaşımdan 3x kadar kesinti yapılmıştı bugüne kadar. Ben bankanın bu dediğine inanmıyorum. Ama harç avukatlık masraflarıda var dedi. Ben maaşımdan kesilerek ödediğim tutarı icra dairesinden mi öğrenebileceğim. Resmi olarak kalan tutarı nasıl elde edebileceğim? Nereye başvuracağım?
cevaplayabilirseniz bana ışık tutmuş olacaksınız , saygılarımı sunuyorum hukukseverler.
Cevap: İcra kanalıyla ne ödendiğini nasıl öğrenebileceğiz.
icra müdürlüğüne şifahen başvurunuzda bile size bu bilgiyi vermeleri gerekmektedir. dün itibarı ile bir arkadaş icra müdürlüğüne giderek şifahen dosayı görmek istediğini beyan etmiş, dosya kapalı diyerek savmışlar başlarından, böyle durumlar kısmen oluyor, fakat unutmayın icra dairesi ve mahkemelerde işlem gören dosyalarınızı ve hakkında yapılan işlemleri öğrenmek temel hakkınız. şifahen başvurunuz kabul edilmezse bir dilekçe ile başvurunuz dilekçeyi kabul etmezler ise :İCRA İFLAS KANUNU
ŞİKAYET VE ŞARTLAR :
Madde 16 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.)
Kanunun hallini mahkemeye bıraktığı hususlar müstesna olmak üzere İcra ve İflas dairelerinin yaptığı muameleler hakkında kanuna muhalif olmasından veya hadiseye uygun bulunmamasından dolayı icra mahkemesine şikayet olunabilir. Şikayet bu muamelelerin öğrenildiği tarihten yedi gün içinde yapılır.
Bir hakkın yerine getirilmemesinden veya sebepsiz sürüncemede bırakılmasından dolayı her zaman şikayet olunabilir. *1*
ŞİKAYET ÜZERİNE YAPILACAK MUAMELELER :
Madde 17 - Şikayet icra mahkemesince *1* , kabul edilirse şikayet olunan muamele ya bozulur, yahut düzeltilir.
Memurun sebepsiz yapmadığı veya geciktirdiği işlerin icrası emrolunur.
der fakat öncelikle denetimcisi olan cumhuriyet savcılıklarına durumu bildirebilirsiniz.
Alıntı:
sentinel1977 rumuzlu üyeden alıntı
icra müdürlüğüne şifahen başvurunuzda bile size bu bilgiyi vermeleri gerekmektedir. dün itibarı ile bir arkadaş icra müdürlüğüne giderek şifahen dosayı görmek istediğini beyan etmiş, dosya kapalı diyerek savmışlar başlarından, böyle durumlar kısmen oluyor, fakat unutmayın icra dairesi ve mahkemelerde işlem gören dosyalarınızı ve hakkında yapılan işlemleri öğrenmek temel hakkınız. şifahen başvurunuz kabul edilmezse bir dilekçe ile başvurunuz dilekçeyi kabul etmezler ise :İCRA İFLAS KANUNU
ŞİKAYET VE ŞARTLAR :
Madde 16 - (Değişik madde: 03/07/1940 - 3890/1 md.)
Kanunun hallini mahkemeye bıraktığı hususlar müstesna olmak üzere İcra ve İflas dairelerinin yaptığı muameleler hakkında kanuna muhalif olmasından veya hadiseye uygun bulunmamasından dolayı icra mahkemesine şikayet olunabilir. Şikayet bu muamelelerin öğrenildiği tarihten yedi gün içinde yapılır.
Bir hakkın yerine getirilmemesinden veya sebepsiz sürüncemede bırakılmasından dolayı her zaman şikayet olunabilir. *1*
ŞİKAYET ÜZERİNE YAPILACAK MUAMELELER :
Madde 17 - Şikayet icra mahkemesince *1* , kabul edilirse şikayet olunan muamele ya bozulur, yahut düzeltilir.
Memurun sebepsiz yapmadığı veya geciktirdiği işlerin icrası emrolunur.
der fakat öncelikle denetimcisi olan cumhuriyet savcılıklarına durumu bildirebilirsiniz.
teşekkürler çok açıklayıcı oldu.. Ben dün icra müdürlüğüne gittim. dosyayı gördüm..Fakat adamlar ne dedi biliyormusunuz. avukatın söyleyeceği tutara güvenmek zorundasınız :)))
Kısmen Doğrudur, avukatın vereceği miktarı anlaşmak için başlangıçta kabul etmek zorundasınız, fakat bu hakkınız olanı aramamanızı gerektirmez. demek istediği avukat bir ödeme planı çıkarırsa itiraz edebilmek için yapacağınız önce imzalayıp ilk taksidi ödemek sonra itiraz yoluna gitmektir.
Cevap: İcra kanalıyla ne ödendiğini nasıl öğrenebileceğiz
merhaba arkadaşlar
2008 yılında temerrüte düşmüş ve mayıs ayından itibaren icra yoluyla maaşımdan kesilmeye başlanmış kredi kartımı yeni yasa ile yapılandırdım ve sonra icradan gelen ödemeleri bu yeni yasa ile çıkan borçtan düşürtüp kalanını taksite 12 taksite bağlayarak maaşım üzerindeki haczi kaldırdım. sonra icra dairesinden evrak alıp işyerine verdim ve maaşımdaki haciz kalktı.
ama bankayla bunu hesaplarken bankanın bana ödemem gereken tutarın 3 katını ödeyeceksiniz demesi bu işin ne kadar cahili olduklarının bir göstergesiydi.. ben bddk internet sitesinden hesapladım falan demesem garip bir sesini çıkarmayan biri olsam çoktan fazlasını alacaklardı... işte Türkiye'de bu banka canavarlığının önüne birinin geçip dur demesi lazım.. halkı kandırmada sömürmede en büyük bunlar...
şu an içim huzurlu... bunlara gününü gösterdim hakkımı yedirtmedim inanın şubeyi ayağa kaldırdım.. ve en sonunda hesaplanan değer bddk sitesinde hesaplanandan daha az çıktı... şaşırdılar ve bozuldular benim dediğimin doğru çıkması karşısında...
size önerim "MUTLAKA HAKKINIZI ARAYIN BANKALARA ASLA AMA ASLA GÜVENMEYİN !!!!!"
saygılar