Cevap: Bu durumu nasıl çözerim?
Malı teslim ettiğinize dair belge varmı? Fatura tebliğ edip icraya verebilirsiniz diye düşünüyorum.
malı teslim ettiğime dair belge yok ama ürünleri gönderdiğim kargonun ambar tesellüm fişleri var.Bir de ürünleri sattığım kişi benden hangi ürünü aldı ne kadar tuttu, bu maliyeti ne şekilde ödeyeceğine dair bir belge yolladı, kağıdın sağ alt köşesine imzalı ve mühürlü bir kağıt yolladı bana.Bununla birşeyle yapma ihtimalim nedir?
Siz vergi levhası ile vergi dairesine kayıtlı bilgisayar ve parçaları satıcısımısınız yoksa kendinize veya arkadaşınıza ait malımı sattınız yani süreksiz bir iş mi bu?
Süreksiz bir iş.Birkaç ürün dubaide bulunan abim bilgisayar firmasını kapattı arta kalan usc stick bluetooth hafıza kart okuyucu gibi 20-25 adet bana yolladı internet üzerinden sat dedi.Bu şekilde gerçekleşti satışım.
Elinizdeki belgelerle ilamsız icra yolu ile takip başlatabilirsiniz.
Elimde bir a4 kağıdının sağ alt köşesinde şahıs firması olarak imzalı mühürlü kağıt var fax la yolladı.Kağıttada bana ödemelerin hangi tarihlerde hangi banka hesabına ne için yatırılacağına dair de yazı var.+ Bu şahsa yolladığım kargoların ambar tessellüm fişleri dahi bende mevcut..
Ben şimdi nereye başvurmalıyım?Hiç başıma böyle bir olay gelmedi o yüzden biraz açıklama yaparsanız sevinirim.Ben farklı bir şehirdeyim bana borcu olan istanbulda bulunmakta.
İmaketgahınıza veya karşı tarafın ikametgahının bağlı olduğu icra müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Av.Engin Oğuz