Öğrenim Kredisi Affı için dava açacağım
Sayın Avukat arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi bir gece yarısı ansızın onlarca yasa teklifi üzerinde detayları düşünülmeden kanunlaştırıldı.
Öğrenim kredisi affı çıkmadan sadece 2 gün önce borcumu gecikme zammıyla beraber 4 milyara yakın yatırdım.Şimdi af çıktı ve ben bunu dava açmak ve bu haktan yararlanmak stiyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim.
Cevap: Öğrenim Kredisi Affı için dava açacağım
Alıntı:
term12 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Avukat arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi bir gece yarısı ansızın onlarca yasa teklifi üzerinde detayları düşünülmeden kanunlaştırıldı.
Öğrenim kredisi affı çıkmadan sadece 2 gün önce borcumu gecikme zammıyla beraber 4 milyara yakın yatırdım.Şimdi af çıktı ve ben bunu dava açmak ve bu haktan yararlanmak stiyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim.
Bu yaşıma kadar edindiğim tecrübelere göre ödeyenler öder, ödemeyenler ödemez.
Kredi kartında da böyle değil mi?
Varını yoğunu satıp ya da dünyanın faizine imza atıp fahiş faizlerle borç yapılandıranlar, binlerce lira faizi ödeyip kanuni takibata düşmeyenler ödediğiyle kaldı, ama borçlarını ödemeyenlerinki affedildi.
Ben hep böyle gördüm bu güne kadar. Aksini görmedim.
"iyi vatandaş" olup mükafat görmenin şartı benim değer yargılarıma göre borcunu bir an önce ödemek ama fiiliyatta tam tersine borcun üstüne yatmak.
Üzgünüm ama "buradan bakınca" böyle görünüyor.
Münferit her vak'a böyle olmayabilir ama ortalamasını alınca bu çıkıyor.
Sayın senoleker arkadaşım,
Söylediklerinde elbette haklısın,elbette borcunu vaktinde (paran varsa) yatırmak en mantıklısı.
Peki devletin yaptığına ne demeli bir taraftan "Af olamaz,olmamalı.Ödeyenlere haksızlık olur" diyeceksin diğer taraftanda söylediğinin tam tersini yapıp af çıkaracaksın.
Sorduğum seru gayet net bu işin hukuk yolunu soruyorum,akli mantıki cevaplarınızı değil.
Herkesin verdiğiniz yanıtları bilecek kadar aklı olduğuna inanıyorum
Eksikliğimiz işin hukuki boyutu,yanıt verecekseniz bu konuda verin.
Lafla peynir ekmek gemisi ne yazıkki yürümüyor bu ülkede...
Bilmem anlatabildimmi?
Anlatmışsınız ama anlayamamışsınız.
Açacağınız dava kabul olmayacaktır.
Kanun çıktığı anda borcu olanlara uygulanmış, siz ise o gün borçlu değilmişsiniz.Dolayısıyla çıkan aftan yararlanmanız mümkün değil.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla...