Bir kefillik sorunu hakkında
Amcam bir (X) mağazasının Düzce Şubesinden taksitli alışveriş yapmış ve babamda kefil olmuş. Fakat amcam taksitlerini ödemediği için mağazadakiler babamı
arayıp ödeme yapmazsa icra işlemlerini başlatacaklarını söylüyorlar.
Amcam Başbakanlık binasında çalışan bir polis memuru.Kendisi DÜzce'de ikamet etmediği için mağazaya adres teyidi olarak başka bir akrabasının adresini
vermiş. Mağaza yetkilileri Ankara'da şubemiz yok diyerekten babamın ödemeyi yapmasını istiyorlar.
Babam ise SSK emeklisi. Üzerine kayıtlı olarak maaşından başka hiçbirşeyi yok.
Ev ise annemin üzerine kayıtlı.
1- Amcam polis memuru. Çalıştığı yer belli. Fakat tam olarak ev adresini bilmiyorum. FAkat istenirse kurumundan öğrenilebilineceğini düşünüyorum. Yani
mağaza yetkilileri buradan ulaşabilirler.
2- Dediğim gibi babamın sadece emekli maaşı var. Ev annemin üzerine. SSK emeklisinin maaşına haciz gelmediğini öğrendim forumlarınızdaki bazı konulardan.
Peki evin annemin üzerine olması sebebiyle evdeki eşyalar annemin sayılmaz mı? Yani kefil olan babam ,fakat ikamet ettiği ev annemin üzerine kayıtlı. Demek istediğim böyle bir durumda evdeki eşyalara haciz gelme olasılığı var mı?
3- Eğer yukarıdaki düşüncelerim doğru ise, Amcamın yani esas borçlunun; kendisine ulaşıldığı takdirde ödeme yapması veya evindeki eşyalara haciz gelme
olasılığı daha fazla diye düşünüyorum.
4 - Olay bundan ibaret iken acaba biz bundan nasıl etkileniriz?
Bu olay hakkında bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Teşekkürler...
Cevap: Bir kefillik sorunu hakkında...
Kendisi himmete muhtaç dede...
Sizi arıyorlarsa ne pahasına mal olursa olsun icra tazyikini size daha etkin kullanacaklar demektir. Evinizdeki eşyalarınız haczedilip götürülebilir. Tapunun anneniz üzerine olması eşyaların babanıza ait olmadığına karine teşkil etmez.
Elbette amcanızın kurumuna yazışma ile maaş haczi ile ikamet adresi istenecektir ama bendeki polis dosyalarından edindiğim kanaat ile maaşında onlarca haciz vardır ve adresi de ya meçhuldür ya kapıcı evinden farksızdır.
Sizin amcanızın adresini bilmemeniz de bu bilgiyi teyit niteliğinde.
Amcanızı arayıp senin yüzünden evimize haciz gelecek kefil olduk da hata mı ettik? deseniz olmuyormu?
Cevap: Bir kefillik sorunu hakkında...
İlginiz İçin TEşekkür ederim Sayın Avukat Engin OĞUZ.
Peki biz adresi bulsak ve magazaya iletsek ne değişir?
( ki anladığım kadarı ile boyle durumlarda magaza işin kolayına kacıyor, yani aramaktansa buldugunun yakasına yapışıyor)
Yani diyelim ki adresi bulduk, ilgililere verdik. FAkat evde (olur ya) kimse yok. Bunun için işyerine de lutfedip ugrarlar mı? Eger evde kimseye ulasılamazsa sonuc ne olur?