Çekişmeli boşanma davası ve mal paylaşımı
Merhaba,
1990 yılında evlendim,iki çocuğumuz var anlaşamadığımız için 2006 yılında boşanma davası açtım,dava düştü dava süresi içinde eşim 97 yılında birlikte aldığımız evi kendi aldığını iddia edip evin kendisine ait olduğunu söylüyor,evden hak alma ihtimalim olabilirmi,eşimle bir araya gelip sağlıklı bir çözüm bulmamız için çağrıda bulundum kabul etmiyor,boşanmak tan vazgeçtiğimi yeniden bri araya gelmemizin çocuklar için doğru olacağını söylüyorum onuda kabul etmiyor,tek istediği dava düştüğü tarihten itibaren 3 sene geçtiğinde yeniden açılacak bir davada yüklü bir tazminat ve nafaka almak evinde kendine ait olduğunu teyid ettirmek,ben hayatımı işyerinde daim ettirmeye çalışırken kendisi evde kalıyor ihtiyaclarını karşılıyorum,bu aşamadan sonra tek istediğim boşanıp kendime bir düzen kurmak ve çocuklarımla ev ortamında ilgilenebilmek,kendisinin 3000 gün ssk primide açıktan ödedim 1 sene sonra emekli olacak,emekli olana kadar yine bakarım diyorum hiç bir yapıcı anlaşmaya yaklaşmıyor,ne yapacağımı bilemiyorum.tecrübe ve bilgilerinizden istifade edebilirsem mennun olacağım.şimdiden teşekkür eder,hakkınızı helal etmenizi temenni ederim.
Cevap: Çekişmeli boşanma davası ve mal paylaşımı
Aşağıda link ettiğim forumdaki Yargıtay kararını inceleyin. Ev sizin adınıza ise endişelenmeyin derim. Eşiniz çalışan bir kadın ise katkı payı davası açabilir ama iddiasını ıspatlamak zorunda.
Kolay gelsin.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=59288
Cevap: Çekişmeli boşanma davası ve mal paylaşımı
Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim,evi eşmin üzerine yaptırmıştık,kendisi şu an çalışmıyor.