Kamu davasına dönüşen hakaret davasında sonuç
Kamu davasına dönüşmüş bir hakaret davasıyla karşı karşıyayım.Dava bana ve aileme açıldı ve malesef şahitleri de var.Bir olay neticesinde hakim,polis,avukatlar karşısında sonunu düşünemedik ve kendimize hakim olamadık.(Olay evimizde geçti,kamu görevlileri tutanak için gelmişlerdi)Karşı taraf da işin böyle olacağını tahmin etti herhalde ki gayet sakin ve soğukkanlı davrandı.Ama darp yok kesinlikle.Sadece küfürler var.Davanın ilk duruşması ekimde.Kamu davası olunca tedirgin olduk.
Şimdi sonuç ne olur?
Hapis cezası alır mıyız?
Para cezası mı olur?
Suçlu bulunma ihtimalimiz nedir?
Suçlu bulunursak tazminat öder miyiz?
En fazla ne kadar ödetirler?
Moralimiz çok bozuk,pisi pisine oltaya düştük.Lütfen cevap yazın.
Cevap: Kamu davasına dönüşen hakaret davasında sonuç...
Bir fikri olan varsa yorumlarınızı bekliyorum lütfennn...
Cevap: Kamu davasına dönüşen hakaret davasında sonuç
Biz suçlu bulunacağız galiba,moralim çok bozuk...
Peki duruşmaya gitmeli miyiz yoksa gitmesek aleyhimize bir durum oluşur mu?
Alıntı:
eddna rumuzlu üyeden alıntı
Biz suçlu bulunacağız galiba,moralim çok bozuk...
Peki duruşmaya gitmeli miyiz yoksa gitmesek aleyhimize bir durum oluşur mu?
aynı şey başıma geldi. sms ile küfür etmiştim dava açmış. gitmedim duruşmaya, sonra 2-3 ay sonra bir kağıt geldi, adli para cezası almışım o da, 1 yıl ertelenmiş. ama senin önceden sabıkan varsa durum değişebilir.
sabıkasızsan, hakaretten suçlu bulunsan bile basit bir ceza ile yırtarsın kanun maddelerine bakma.
ben daha sıradan vatandaşa küfürden hapis yatan duymadım.
Alıntı:
abbigss rumuzlu üyeden alıntı
aynı şey başıma geldi. sms ile küfür etmiştim dava açmış. gitmedim duruşmaya, sonra 2-3 ay sonra bir kağıt geldi, adli para cezası almışım o da, 1 yıl ertelenmiş. ama senin önceden sabıkan varsa durum değişebilir.
sabıkasızsan, hakaretten suçlu bulunsan bile basit bir ceza ile yırtarsın kanun maddelerine bakma.
Önce cevap yazdığınız için teşekkür ederim.Sabıkam yok,aile fertlerinde de sabıkalı yok.Hapis cezası olmasa da para cezası verilebiliyormuş sanırım ve suçlu bulunursak karşı taraf manevi tazminat talebinde bulunacak büyük ihtimal.O zaman tazminat ödemek zorunda mı kalacağız?
bilgi verme amaçlı yazıyorum.
ekimde ilk duruşmamız oldu.aile boyu mahkemedeydik.hakaret iddialarını reddettik.hakim her birimize ne kadar maaş aldığımızı sordu.(bunu neden sordu anlamadım hala)
olay günü (hakaretlerin edildiği ortamda) polis,bilir kişi,avukat vs vardı.karşı taraf her ne kadar sadece avukatı şahit göstermiş olsa da ilk duruşmada şahitleri gelmedi ve hakim sonraki duruşmaya kadar olay günü orada bulunanların ifadelerine başvurulmasını istedi.
dava seneye aralıkta olacak.şimdi ne olur bu durum anlamadım???
hakkaten araştırılır mı?
tek bir şahit,yani avukatın şahitliği yeter mi?
hiçbirimizin sabıkası yok,hapis cezası almayız ama para cezası olursa çok mu olur ki.ben 1500 alıyorum.diğer aile fertleri de bana yakın para alıyorlar.
bir de asıl merak ettiğim ola ki suçlu bulunursak hakaretten dolayı tazminat davası açacaklarından eminim.burdan bi sonuç elde edebilirler mi?
Alıntı:
abbigss rumuzlu üyeden alıntı
Mahkemeye hiç çıkmadan gıyabınızda nasıl hüküm verildi hiç anlamadım.!!!! İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.