Cevap: Acil yargıtay kararı arıyorum
162. maddede, “hayata kast ve kötü veya onur kırıcı davranış” başlığı altında düzenlendi. Eskiden iki boşanma nedeni vardı: cana kast ve pek kötü muamele. Bir de onur kırıca muamele eklendi. Eskiden onur kırıcı muameleler genel boşanma nedeni içinde yer alıyordu. Geçimsizliğe neden olan onur kırıcı davranış olarak nisbi boşanma sebebi olarak düşünülüyordu.***Şimdi mutlak boşanma nedeni haline geldi. Onur kırıcı bir davranış olduysa, evlilik birliğinin sarsılması ve diğer eş için çekilmez hale gelmesi şartları aranmayacak. O davranış kanıtlanmışsa boşanmaya hükmedilecek.
Eşimin evimde zina yapması, beni eve almaması ve benim bu olaylar icin olay yerine polisi cagırmam , ve benim olayların resmini cekmem, elimde belge oldugunu görüpte telefonumu almaya calısması kavga cıkarması ve bizimde karsılık vermemiz , eşimin ve benimde cevreye rezil olmamız bunlar sadece onun üstünden mi onur kırıcı davranıs olarak kullanılır? bunu nasıl kendine cevirebilir? nasıl hak idda edemem nasıl kendimi savunamam...
Cevap: Acil yargıtay kararı arıyorum
Avukatınıza danışmanızda yarar vardır.
Cevap: Yargıtay kararı arıyorum
Avukatım yok, o sebepten sizlerden yardım istiyorum.Böyle karısık davalara her avukat bakmıyor, bakanda yüklü miktarda para istiyor.Barodaki avukatlara da acıkcası güvenemiyorum kaybederim korkusuyla :( kaldım ortada :(
Cevap: Yargıtay kararı arıyorum
Alıntı:
asitons rumuzlu üyeden alıntı
Avukatım yok, o sebepten sizlerden yardım istiyorum.Böyle karısık davalara her avukat bakmıyor, bakanda yüklü miktarda para istiyor.Barodaki avukatlara da acıkcası güvenemiyorum kaybederim korkusuyla :( kaldım ortada :(
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=28604
Forumu okuyup öncelikle avukatlık mesleği hakkında bilgi edininiz. Kamu avukatları haricinde tüm avukatların bulunduğu il Barosu'na kayıtlı olması kanunen zorunludur. "Avukatlara güvenmiyorum" şeklinde beyanda bulunuyorsanız, neden buradasınız? Öncelikle yanlış bilgilerinizi düzeltin, daha sonra sitemize tekrar uğrayın.