Kablo Televizyonla yaşanan olay
Merhaba
Kablolu tvye uzun süredir üyeyiz. 3 yıl önce ödememeye başladık. Fatura gelmiyordu zaten. 3 yıl önce fatura yollanmamaya başladı. Biz de herhalde iptal oldu filan diye düşünüp ödeme yapmadık. Zaten biliyorsunuzdur, 2-3 ayda bir 14 lira gibi ödemesi var.
Ama bu yılın ocak ayında gelip hiçbirşey demeden kestiler bu yayını. Ve bu ayda ise mektup geldi; icralık olmuşuz diye. Kaç yıldır hiçbirşey yok, yeni geliyor...Ocak ayında kesilmesinden 6 ay sonra.....
Sonra gittik oraya. İşte icra olmuş....Taksite filan bağladık icrayı nasıl olduysa; nakit taksitide. 3e böldük.
Sonra aradık bu yetkili kurumu. Dedik niye böyle birşey oldu diye..İkametgah yanlış filan dediler.
Halbuki biz o adreste 10 yıldır oturmaktayız ve öyle birşey yok.
Şimdi, bu durumda biz, haksızlığa mı uğramış bulunmaktayız? Bir haber, bir bilgilendirme filan yapılması gerekmez mi? Umarım anlatabilmişimdir durumu. Anlamadığınız yer varsa sorun lütfen. Ordaki avukata deyince, haklı olduğumuzu söyledi. Tabi ne amaçla söyledi, bilemiyorum. Sizlerin yorumu nedir?
Cevap: Kablı Televizyonla yaşanan olay
Verilen hizmetten yararlandığınız için bedelini takip edip vadesinde ödemeniz gerekirdi. Yoğunluk, bürokrasi veya sebebi ne olursa olsun fatura gelmeyişi bedelsiz kullanım hakkı doğurmuyor. Abonelik sözleşmesini incelerseniz bu konuda bilgiler mevcuttur. Geçmiş olsun. Esenkalın.
Peki diyelim fatura için dediğiniz doğru ; icra mektubunun geç gönderilmesi ve habersizce kesilmesine ne diyorsunuz?
Bedeli ödenmeyen hizmetin kesilmesi için bildirimde bulunma mecburiyeti yoktur.
İcraya alacak zaman aşımı içinde yıllar sonra da verilmesine mani bir durum yoktur.
Yanlış anlaşılmasın etik olarak haklı sayılabilirsiniz belki ben yasal açıdan söz ediyorum.
Alıntı:
zatzot rumuzlu üyeden alıntı
Ben böyle şansın ; ben böyle hayatın ; ben böyle kaderin ...
Bu yazılar o kadar büyük ki, mesaj içeriğini okumayı zorlaştırıyor.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Bedeli ödenmeyen hizmetin kesilmesi için bildirimde bulunma mecburiyeti yoktur.
İcraya alacak zaman aşımı içinde yıllar sonra da verilmesine mani bir durum yoktur.
Yanlış anlaşılmasın etik olarak haklı sayılabilirsiniz belki ben yasal açıdan söz ediyorum.
Peki etik oalrak haklı sayılmak, bir dilekçe verip ya da dava açıp kazanmaya yetmez sanırım? Siz birşeyin çıkmayacağın mı söylüyorsunuz burdan?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bu yazılar o kadar büyük ki, mesaj içeriğini okumayı zorlaştırıyor.
Artık değğil.....
Evet itiraz etseniz dava açmaya kalksanız emeğinizin masrafınızın boşa gideceğine inanıyorum takdir sizin yine de kolay gelsin esenkalın.
Çok teşekkür ederim. Hoşça kalın