İdari takipden nasıl kurtulurum
selamlar,2008 yılının 31 aralık günü 4000 ytl tutarındaki idari takipteki kredi kartı borcumun tamamını ödedim ve banka avukatından dosya kapanış yazısını aldım,hükümet af çıkarmasına rağmen neden bankalar kredi veya kartı vermiyorlar,sicilim ne zaman temize çıkar veya ben temizlenmesi için ne gibi yol izlemeliyim teşekkür ederim.
Cevap: İdari takipden nasıl kurtulurum
sayın antedon borcunuzu 2008 yılında icralık olduktan sonra kapatmışsanız bankalar daha uzun müddet size kredi çıkartmaz ya da kredi kartı vermez kanımca. çünkü siz banka için sorunlu müşterisinizdir. merkez bankasının kara listesinden silinmek için bankaya başvurun fakat, bankalar birbiri ile istihbarat içinde olduklarından kara listeden silinseniz bile bankaların takibinde olacaksınız. yani icralık borcu kapattığınız gibi kredi çekemez ya da kredi kartı çıkartamazsınız, tabii sağlam kefil getiriseniz bankalar insiyatifini kullanabilir, bunu da gözardı etmemek lazım.
Cevap: İdari takipden nasıl kurtulurum
Yasa gereği merkez bankası nezdinde tutulan kayıtlar siliniyor.Ancak kayıtların bankalarca da silinmesine yönelik yasal bir düzenleme bulunmuyor.Dolayısıyla, bu kayıtların kendi sisteminden silinip silinmemesi ve beraberinde kredi başvurularını kabul ya da reddetmek tamamen bankanın inisiyatifinde.