Facebook ile ilgili bir sorum var
Arkadaşlar ben 15 yaşındayım facebook da bir grup kurdum bir ünlüyü sevmeyenler grubu diye hakaret küfür vs. yoktu sadece görüşlerimizi paylaştığımız bi gruptu bazı kişiler tartışma yaratıp hakaret vs. ettiler.
Grubun kurucusu ben olduğum için birisi bana mesaj atmış hakkınızda soruşturma başlatılacak diye yalan mı söylüyor doğrumudur yoksa ?
Facebookda aynı ünlü karşıtı bir sürü grup var hatta pkk lehine bir sürü grupda var ancak yoğun istek üzerine facebook yönetimi kapatılıyor.
Cevap: Facebook ile ilgili bir sorum var
Facebook vs. oluşumlarda bir gurup sadece suç işlemek için oluşturulmuş ise buna karşı savcılığa başvurulabilir. Ancak olayınızda anlattığınız gibi x kişiyi sevmeyenler şeklinde bir gurup oluşturmanın hiç bir sakıncası yoktur. Demokrasi gereğince fan guruplar (sevenler) oluşturulabildiğine göre sevmeyenlere dair bir gurup da oluşturulabilir.
Gurubu kuranın mesajların yayınlanması için her mesajı onaylama gerekliliği de bulunmadığından, burada işlenen suç kişiseldir. Yani hakaret eden bizzat sorumlu olup, gurup üyeleri veya kurucusu suçtan sorumlu değildir. (Ceza hukukunda şahsilik ilkesi).