Babam yaklaşık 2 sene önce vefat etti,ben ise babamın vefatından beş ay sonra eşimden ayrıldım.Babamın emekli maaşını şu anda annem alıyor,benim sizden ricam benim bu maaşta bir hakkım varmı eğer var ise nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim.
Printable View
Babam yaklaşık 2 sene önce vefat etti,ben ise babamın vefatından beş ay sonra eşimden ayrıldım.Babamın emekli maaşını şu anda annem alıyor,benim sizden ricam benim bu maaşta bir hakkım varmı eğer var ise nasıl bir yol izlemeliyim teşekkür ederim.
Yaşınız kaç olursa olsun, babanızdan kalan maaşın bildiğim kadarıyla %25 kadarını alıyorsunuz. Sizden başka bekar veya dul olan kız kardeşiniz varsa, onlarda aynı şekilde faydalanabilirler. Ama anneniz ile görüşüyorsanız ve aranız iyiyse, her maaşınızı aldığınızda size 4/1 veya 3/1'ini vermesi sizin için daha kolay olur. Veya ilgili yerlere başvurarak, maaşta ki payınızı o şekilde de alabilirsiniz..
---------------------------------------------
Bu konuda sadece bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalıştım.. Bilgilerin %100 doğruluğu yoktur.
Hakkınız var.Vukuatlı nüfus kaydı ile -Burada boşanmış olduğunuz bellidir- annenizin bağlı olduğu kuruma müracaat ederek maaşınızı bağlatabilirsiniz.Maaş oranınız da arkadaşın dediği gibi %25 tir.
İyi günler...