Üretici firmanın iflası yüzünden yedek parça sorunu
Merhaba,biz 2003 yılında 82 ekran profilo tv aldık,ekran köşesinde kayma vardı,servise birkaç kere gitti geldi sorun çözülmedi,sonunda yenisini talep ettik,geldi.Fakat aynı sorun yenisinde de çıktı.Sonraları duydukki bu tv'ler piyasadan kaldırılmış.Şimdi televizyonun garantisi geçti, televizyon hiç göstermemeye başladı,kendi imkanlarımızla tamir edilmesi için servisine verdik,bu sefer yedek parça bulunmadığı için tamir edilemedi.Servis,Telra Profilo'nun iflas ettiğini,fabrikanın kapandığını ve yedek parçanın olmadığını söyledi.Şimdi biz firma iflas ettiği için birşey talep edemezmiyiz?Yasalara göre yedek parça bulundurma zorunluluğu 10 sene diye biliyorum,ama firma iflas etmiş.Değerli cevaplarınızı bekliyorum,iyi akşamlar...
Cevap: Üretici firmanın iflası yüzünden yedek parça sorunu
Alıntı:
asilçocuk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,biz 2003 yılında 82 ekran profilo tv aldık,ekran köşesinde kayma vardı,servise birkaç kere gitti geldi sorun çözülmedi,sonunda yenisini talep ettik,geldi.Fakat aynı sorun yenisinde de çıktı.Sonraları duydukki bu tv'ler piyasadan kaldırılmış.Şimdi televizyonun garantisi geçti, televizyon hiç göstermemeye başladı,kendi imkanlarımızla tamir edilmesi için servisine verdik,bu sefer yedek parça bulunmadığı için tamir edilemedi.Servis,Telra Profilo'nun iflas ettiğini,fabrikanın kapandığını ve yedek parçanın olmadığını söyledi.Şimdi biz firma iflas ettiği için birşey talep edemezmiyiz?Yasalara göre yedek parça bulundurma zorunluluğu 10 sene diye biliyorum,ama firma iflas etmiş.Değerli cevaplarınızı bekliyorum,iyi akşamlar...
Yedek parça bulundurma zorunluluğu 10 yıl değil, "ömür boyu" dur.
TV'ler için sanayi bakanlığının verdiği ömür bildiğim kadarı ile 10 sene değil.
Ancak bu "ömür" tablosu ile bir bilgiye ulaşamadım. 7 senedir diye tahmin ediyorum.
Benim merak ettiğim bu şirket iflas etmiş,fabrika kapanmış,biz kimi muattap alıp sorunu çözeceğiz,ya da tv elimizde kalıp sorun kapatılmış olucak.
Alıntı:
asilçocuk rumuzlu üyeden alıntı
Benim merak ettiğim bu şirket iflas etmiş,fabrika kapanmış,biz kimi muattap alıp sorunu çözeceğiz,ya da tv elimizde kalıp sorun kapatılmış olucak.
Pardon da profilo duruyor ki.
Tamam, Telra gitmiştir belki ama marka sahibi duruyor.
Bir telefon edip sorsanız?
Tabii TV'lerin teknik ömrü 5 ya da 6 sene ise zaten parça bulundurma zorunluluğu da kalkmıştır.
http://www.profilo.com/
Profilo beyaz eşya kısmını Bosh'a verdi,tv fabrikası kapandı.Ben nette yedek parça ile ilgili kanunlarda tv'de dahil vs. makineler için 10 sene yedek parça bulundurma zorunluluğu olduğunu okudum.Değerli avukatlar sizin vereceğiniz cevaba göre hareket edeceğim.
Bugün servis televizyonumuzu getirdi,yedek parça yok,bulunamıyor,fabrika kapandı dedi.25 milyon servis ücretini ödedik.Servis''Profilo televizyonu olanlar tüketici mahkemesine başvurdukları halde sonuç alamazlar,çünkü ortada muattap firma kalmadı'' dedi,gitti.
PESAŞ ÇAĞRI MERKEZİ
0212 444 0 776
Görüştünüz mü hiç servis merkeziyle bu konuda?