Borçluyu(Borçluları) İlan ve Askı Yoluyla Teşhir Etmek
Merhaba.
Çalışmakta olduğum Beyaz Eşya Ticareti yapan işyerinin senetli-senetsiz birçok alacağı bulunmakta. Avukatta icraya verilen senetler var. Ancak ödenmeyen senet o kadar çok ki hepsinin icraya verilmesi parasal açıdan zor olmakta. Her birinin ayrı ayrı bir masrafı var çünki. Burası on bin nufuslu bir ilçe..Herkes birbirini tanır genellikle.
2006 yılında avukata gönderilen borçlusu polis için icra işlemi başlamamış durumda. Avukata üç yıldan bu yana neden işlem yapmadığını sorduğumda kıldan tüyden bahaneler çıkıyor. Dolayısıyla icra işlemi benzer sıkıntıyla ilerliyor. Ortalama bir senedin icra takibi ve tahsilatı bir iki yıla varan bir zamana yayılıyor, hatta dört yıla bulan takip var.
Bulunduğumuz ilçe merkezinde, bağlı yakın belde ve köy merkezlerinde belediye ilanları ile borcunu geciktirenlerin isimlerini işyerinde bir zaman süresi içinde listeleyeceğimi ilan etmek istiyorum. Buna rağmen borcunu ödemeyen kişilerin icra işlemini yapacağımı da ilan edeceğim.
Hazırlayacağım borçlu listesinde adı soyadı, ikametgahı ve borç miktarını yazıp askıda teşhir edeceğim.
Zaman zaman SGK, Maliye Bakanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu TMSF gibi devlet kuruluşları bunu yapmaktadırlar. Bireysel olarak yapacağımdan
benim yaptığımda herhangi bir uygunsuzluk var mıdır hukuksal olarak, tşk.ler?
Cevap: Borçluyu(Borçluları) İlan ve Askı Yoluyla Teşhir Etmek
Alıntı:
emin48 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.
Avukata üç yıldan bu yana neden işlem yapmadığını sorduğumda kıldan tüyden bahaneler çıkıyor.
Meslektaşım size kıldan tüyden bahane uyduruyor öyle mi? Size anlatmış fakat sizin ANLAYAMAMIŞ olma ihtimaliniz yok öyle mi?
S. Yavuzcan, anlattığım olay bir avukatı yermek değil, hakaret etmek asla değil. İcra işleminde yaşanan minnacık bir sıkıntıyı dile getirdim.
Sizde biliyorsunuz ki meslektaşlarınız içinde üçkağıtçı olanlarda var her meslekte olduğu gibi.
Ama ben bu avukat arkadaşımı şikayet tenkit için yazmadım bunu. İcra aşamasında yaşanan her türlü sıkıntıyı anlattım. Kastımı aşmışsam özür dilerim.
Eğer yasal bir durum yoksa benim askı eylemim de bunu uygulamak istiyorum ve bunu sizinle paylaşmak istedim, tşk.ler.
Alıntı:
emin48 rumuzlu üyeden alıntı
Sizde biliyorsunuz ki meslektaşlarınız içinde üçkağıtçı olanlarda var her meslekte olduğu gibi.
Beyaz eşya ticareti yapanlarda da üçkağıtçı ve düzenbazlar var öyle mi? Nasıl yapıyorlar bu sahtekarlıkları?
Bahse konu ettiğiniz durum karşısında açılması muhtemel tazminat davaları için avukatınızdan hukuki yardım talep edin, kabul ettiği takdirde somut olaya müdahalede bulunabilir.
Göstermiş olduğunuz hassasiyet ve ilginiz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar dilerim.
Merhaba,oturduğumuz sitede,site yönetimi her bloğa o blokta oturanların yakıt parasını gösterir bir liste asmış.bu listede ödeme yapılacak toplam tutarlar,ödenen tutar ve borç tutarları yazıyor.ancak bizim ödenmeyen yakıt taksitlerimizden dolayı ismimizin bulunduğu satırda "icrada" ibaresi var.bu yasal mıdır?Yoksa bizi teşhir etmek suç mudur?dava açıp tazminat talebinde bulunabilir miyim?Borç tutarımız 2600 lira.teşekkürler.