Çin ürünleri boykot edildi
Tüketiciler Birliği Çin ürünlerine boykot çağrısında bulundu. Doğu Türkistan Göçmenler Derneği üyeleriyle birlikte Çin Konsolosluğu önünde toplanan grup, Çin mallarını da ateşe verdi.
Tüketiciler Birliği ile Doğu Türkistan Göçmenler Derneği üyelerinden oluşan grup, Sarıyer'deki Tarabya Mahallesi Çobançeşme Çıkmazı'nda bulunan Çin'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yapmak istedi ancak polis, grubun konsolosluğa yaklaşmasına izin vermedi.
Konsolosluğun yakınında açıklama yapan Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, birlik olarak, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara tepkilerini Çin mallarına boykot ile gösterdiklerini söyledi...
ntvmsnbc.com
Cevap: Çin ürünleri boykot edildi
Çinliler zaten japonların ürettiklerinin dayaknıksızını malzemesinden çalınmışını ya da çakmasını yapar. Bu adamlardan ne beklenir ki soykırımcılar... Zamanın da Türkistanlı kardeşlerimize yaptıklarını unutamıyorum bu yüzden hep onlardan nefret etmişimdir.... Sadece bazı kısımlarından değil , hepsinden... Haberleri pek izleyemedim, yaptılar mı bilmiyorum ama Çin vatandaşları buna bir dur deseydi protestolar yapsaydı o zaman bu ırkta bir ışık görürdüm ama hiçbiri beş para etmez...
Çin'in Uygur Özerk bölgesi Sincan'da yaşananları "adeta bir soykırım" diye niteleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Çin'den tepki var. Çin'in İngilizce yayımlanan devlet gazetesi China Daily, başyazısında Erdoğan'a "sözlerinizi geri alın" çağrısında bulundu.
"Gerçekleri saptırmayın" başlıklı yazıda, Başbakan Erdoğan'ın yorumlarının Çin'in içişlerine müdahale anlamına geldiğini savunuldu.
Yazıda, Çin hükümetinin verdiği rakamlar hatırlatılarak, "Ölen 184 kişinin 137'sinin Çinli olması gerçekleri ortaya koyuyor" denildi.
Başbakan Erdoğan, 10 Temmuz'da yaptığı açıklamada, "'Vahşet' ifadesini Türkiye'de kullandım. Arkasındayım. Çünkü yüzlerce insanın öldürüldüğü ve bini aşkın insanın yaralı olduğu bir olayı, adeta bir soykırımı herhalde başka bir kelime ifade etmez" demişti.
Amerikan Kongresi'nden Dana Rohrabacher ve Bill Delahunt, Çin hükümetine soykırım suçlamasında bulundu.
Sincan'da dün yine protestolar ve polis şiddeti vardı. Uygurların Urumçi'de düzenlediği protesto gösterisinde polis 2 Uygur'u vurarak öldürdü. Olaylar sırasında 3 Uygur da yaralandı. Çin hükümeti ölen 2 göstericinin polise saldırdığını iddia ediyor.
İnternethaber
Son zamanlarda ulusalcılığı kimselere bırakmak istemeyen ve Çin'in Türkiye'deki uzantısı rolünü oynayan İşçi Partisi ve Aydınlık Dergisi'nin, Doğu Türkistan'da ezilen soydaşlar ve ezenler hakkındaki görüşlerini merak etmiyor musunuz?
boykot ? Arkadaşlar ve değerli büyüklerim her ne kadar haklı olarak boykot çağrısında bulunup bunu icra etsek de, unutmayalım ki boykot ettiğimiz ülke bir üçüncü Dünya ülkesi değil,ihracatıyla göz doldurmuş ve ürettikleriyle neredeyse tüm dünyaya adını duyurmuş bir ülkedir.Tamam ürettikleri şeyler kalitesiz olabilir, yan sanayi olabilir ama esnaf adam, bir malın yan sanayisi 5 lira iken gidip bunun bandrollüsüne 10 euro vermez, şu ekonomik durumda ise hiç veremez.Kaldı ki Made in China ya da nam-ı değer P.R.C mallarının piyasada ne kadar çok olduğunu bilmeyen yoktur. Şöyle de bir gerçek var ki biz ne kadar boykot çağrısında bulunup bunu yerine getirsek de, ne Gazze'deki ne de Irak'taki insanlık dramı bizim coca cola'yı boykot ettiğimizden bitmedi, değil mi ? Ben şahsen devlet büyüklerinden somut adımlar bekliyorum bu Çin konusunda. Hadi diğerleri (Gazze ve Irak) için stratejik müttefikimiz (!) A.B.D yüzünden pek bir şey diyemedik, fakat Çin ile öyle bir ortaklığımız da yok. Tabi ki devlet bünyesinde atılacak adımlar dikkatle atılmalı, kişisel duygular yerine devletin bekası göz önünde tutulmalıdır fakat şunu da hatırlatmak isterim küçücük bir ermeni sınır kapısı mevzusunun bile medyada büyütülüp dallandırılıp budaklandırılıp insanlara nasıl lanse edildiğini gayet tabi gördük.Neredeyse kardeş ülkeyle köprüleri yakacaktık.O yüzden yapılacak en güzel şey, Çin mevzusunu elimize gözümüze bulaştırmadan diplomatik yollarla devlet gücünü kullanarak halletmek olacaktır kanaatindeyim.
Saygılar