İdari davamla ilgili anlayamadığım uyap mesajı
Bilgili bi arkadaşımız bana yardımcı olursa sevinrim mesaj aynen şöyle:
"... nolu dosyada 02.07.2009 tarihinde yürütmeyi durdurma ile ilgili karar verilmiştir"
sorgulama yolu ile bu bilgiye ulaştım 4060 tan olumlu mudur olumsuz mudur mechul benim için..
idareye yürütmeyi durma istemli ve işlemin iptali davası açmıştım ilk ara kararda davalı idareden savunmanın istenmesi ve 30 gün süre verilmesi yürütmeyi durma isteminin savunmanın gelişi itibariyle görüşülmesi kararı verilmişti..
bu ikinci karar henüz elime ulaşmadı içeriği olumlumudur olumsuz mudur bu mesaja göre bilen duyan hisseden herkesin yardımını bekliyorum...
Cevap: İdari davamla ilgili anlayamadığım uyap mesajı
Talebiniz doğrultusunda karar çıkmış.Peşinden iptal kararının çıkması yüksek ..
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Talebiniz doğrultusunda karar çıkmış.Peşinden iptal kararının çıkması yüksek ..
ciddi misin kardeş walla çok sevindim şimdi tayin için toplana bilirmiyim yani evi toplayayım mı? bi cvp daha verirsen çok sevinrim olumsuz olma ihtimali yok değil mi?
Alıntı:
canerhan rumuzlu üyeden alıntı
ciddi misin kardeş walla çok sevindim şimdi tayin için toplana bilirmiyim yani evi toplayayım mı?
Geç oldu, bence yarın toplamaya başla.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Geç oldu, bence yarın toplamaya başla.
teşekkür ederim ilgine sağlıcakla kal..
Dostum heyecan yapma, bende aynı durumdayım. YD çıkmamış sana. Buda bir ara karar. ekrar idareye bazı konularda ek belge veya soru göndermiş mahkeme, yani bu karardan 1 ay sonra filan 2. karar verilecek ki buda yd iolacak.
yani o mesaj şöyle olmalıydı: 2009/xxx sayılı dosyanızla ilgili 2009/xxxxx sayılı yürütmernin durdurulması kararı verilmiştir veya verilmemiştir.
seninki bir ara karar niteliğinde, o tarihten itibaren en az 1 ay beklemen lazım. benimde durumum aynı şuan.
UYAP'ı bende pek anlamış değilim. Bende hiç açıklama gibi bir şey yok? YD için dava açtık YD çıktı. Bölge İdare Mahkemesine itiraz edildi. Bölge İdare Mahkemesi sonuçlanmış gözüküyor. YD çıkan mahkeme hala açık gözüküyor ve bir şey yazmıyor.
Alıntı:
Mahkeme İstanbul 3. İdare Mahkemesi
Dosya Yıl/No 2009/--
Dosya Türü İdare Dava Dosyası
Açılış Tarihi --/03/2009
Dosyanın Durumu Dosya yeni açıldı
Mahkeme İstanbul Bölge İdare Mahkemesi
Dosya Yıl/No 2009/--
Dosya Türü YD İtiraz Dosyası
Açılış Tarihi --/06/2009
Dosyanın Durumu Dosya kapatıldı
Birde bir şey merak ediyorum, bilen varsa burdan cevaplarsa sevinirim:) Benim davamda YD açtığımız dosya karara bağlanmış ama kurumun itirazıda bölge idarede kabul edilmiş. Kabul edilmiş demek ne anlama geliyor? İlk davayı biz kazandık itirazı onlar kazandı ise ortada iki farklı karar ve bölge idare mahkemesi daha yüksek olduğundan kazandığım davanın yürütmeyi durdumasıda mı iptal oluyor? İptal oluyorsa temyiz için benim danıştaya, eğer benim kazanmam demek olmuyorsa onların temyiz için danıştaya gitmeleri gerekiyor ki danıştaya gitmesi durumunda danıştay bölge idare mahkemesinin kararını göz önünde bulundurur mu?
Birde aklıma takılan şu var? Eğer onlar danıştaya giderse YD işlemini askıya alabiler mi? Askıya almaları sonucunda telafisi güç sonuçlar doğrursa benim mağduriyetim ne olacak?
Açtığınız davada YD talebinde bulunmuşsunuz ve talebiniz kabul edilerek dava konusu işlem hakkında YD kararı verilmiş. Davalı taraf itiraz etmiş ve itirazı görüşen Bölge İdare Mahkemesi itirazı kabul etmiş. Yani, siz lehinizde verilen YD kararından yararlanamayacaksınız. Dava konusu işlem hukuken hüküm ifade etmeye devam edecek....
İdare Mahkemesi esastan karar vererek, dava konusu işlemi iptal ederse, o zaman karar uygulanır. Haliyle davalı idare de Danıştay'a temyize gidecektir. Temyiz isteminde bulunulması kararın uygulanmasını geciktirmez ve ertelemez...
Sayın Kantaroncu, cevabınız için çok teşekkürler. Şimdi olayı daha iyi anladım.