Paypal Uzerinden Yapilan Odemeler
Merhaba ben paypal uzerinden yaklasik 10.000 $ lik bir urun almak icin odeme gerceklestirdim bu odemeyi 200 150 100 250 400 $ gibi meblaglarla 10.000 $ a tamamladim
Cinden almaya calistigim urun ile iligli ilk basta cindeki firma ile anlasma sagladim fakat daha sonra Benden paypal kesintisi olarak 400$ daha istedi bende bunu odemeyecegimi belirttim bu durumda parami geri iade etmesini soyledim
Parami geri iade edemeyecegini belirtti uzun bir mucadele sonucu istedigi olan 400 $ida yolladim fakat bu sefer almaya calistigim urunun fiyatini degistirip astromik bir rakam belirtti ben ise bu urunu kesinlikle almayacagimi ve paypala sikayet edip vakaa acicagimi belirttim paypala actigim vakaalar (30 adet) lehime sonuclandi fakat paypal kullandigim kartin sanal kredi karti oldugu ve para iade islemi gerceklestiremedigi icin parayi blockladi Ben kredi kartimi saglayan banka kurulusuna gerekli fax ve bilgileri yollamama ragmen herhangi bir geri donus olmadi paypalda su an odeme yaptigim tum islemlerin geri odendigini goruyorum fakat kredi kartim sanal oldugu icin recharge yapilamadi ve ben lehime sonuclanan durumdayken aleyhime sonuclandi urunu almadigim halde ve paypal beni hakli buldugu halde sanal kredi kartima para yatirilamadigi icin beni haksiz olarak beyan edip parami dondurdu bu durumda yapabilecegim asamalarin neler oldugu konusunda bilgi alabilirmiyim
Saygilarimla
Cevap: Paypal Uzerinden Yapilan Odemeler
arkadaslar bu banka iyice civitti elimde loglar var paypal bana odemeyi gerceklestiriyor fakat kredi kartim sanal oldugu icin yatirilmiyormus gibi bir seyler soyluyor ne yapmam gerekiyor bankayi mahkemeye verebilirmiyim
bu durumda satici ile anlasmaya vardik ve parayi oldugu gibi iade etti fakat banka bunu odemeyi redediyor
bankanızla görüşüp paypala yapılan ödemeleri ürün elinize ulaşmadıgı icin iade isteyin.
bu işlemleri bir dilekce ile kartınızın baglı bulundugu subeye itiraz edebilirsiniz.
Pratik çözüm olarak, hesabınıza fiziki kartınızı veya banka hesabınızı ekleyip, o hesaba para çekmeniz mümkün değil mi? Bildiğim kadarıyla paypal'de ödeme almak için kredi kartı bilgilerini verdiğiniz takdirde yaklaşık 7 gün içinde parayı kredi kartı veya banka hesabınıza yolluyorlar. Ancak dolar kuru düşük hesaplanıyor...
hayir oncelikle bana iade edilen hic bir odeme bankam tarafindan elime ulasmiyor ikinci olarak ben bankaya hem paypalin yollamis oldugu loglari hem satici ile aramda olusan diyaloglari yolladim benden devamli fax istiyorlar fakat yolladigimda herhangi bir donus olmuyor
Paypalin parayi iade ettigi loglardan gorunuyor ve paypal Faturalamis sekilde su karta su tarihte su kadar para yatirilmistir diyor fakat isbankasinin kartina bu para yatmiyor paypalla bunun sanal kart oldugunu e asil kartimin numarasini verirsem parami bu karta yatirilip yatirilmayacagini sordugumuda herhangi bir sekilde bunun mumkun olmadigini sadece ama sadece cekim yapilan karta iade yapildigi ve bu iadenin ayni gun icinde gerceklestigini soyluyor bu sorunu yasayan diger arkadaslarla konustugumda farkli bir bankanin sanal kartinda busorun olmadigini belirtiyor yani iade edildikten en fazla uc gun sonra parayi hesaplarinda gorebildigini ben bu paralarla bir is kurmak icin yurt disindan urun getirmek istedim ve urun konusunda anlasamadik
firma bu konuda parayi ilk baslarda yollamamak istesede sonra yollamayi kabul edip paypalla daha fazla tartismaya girmeyip odemeyi paypala yapti
paypal ayni gun icinde tum odemeleri kartima yapti
fakat hic bir sekilde bu para benim kartima donmedi ve aradigimda hic bir sekilde muattap olacak derdimi anlatacak kimse bulamiyorum
birde merak ettigim ben bu urunleri aldigimda dolar
1650 lira civari idi bugun ise dolar 1480 civari acaba parayi o gunki kurdanmi vermeleri gerekiyor bugun ki kurdanmi