Cevap: Kira icra ve tahliye
Davaları mülk sahibi veya kiralayan olarak elbette kendiniz takip edebilirsiniz.
Ancak sorularınızdan konu hakkındaki bilginizin kısıtlı olduğu ve kendiniz takip ettiğiniz takdirde hak kaybına uğrayabileceğiniz görünüyor.
İlk adım örnek 13 formu kullanarak kiracının ev veya iş adresine icra takibi yapmak. Noterden ihtara gerek yok. Tebligatta sorun yaşamanız muhtemel.
Kiracı icra takibi tebligatını alırsa ve 7 gün içinde ödemezse 30 gün içinde tamamını ödemek durumunda. Ödemezse temerrüt oluşur, kiracının bulduğunuz mal ve gelirlerine haciz yapabilir, ayrıca kiracıya tahliye davası açabilirsiniz.
Usul hataları olmasa bile iki konuda sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum:
1. Kiracıya tebligat yapamayabilirsiniz.
2. Kiracının haciz için mal veya gelirlerini bulamayabilirsiniz.
Kiracı tebligatı almadan hiçbirşey yapılamaz.
Cevap: Kira icra ve tahliye
Arkadaşlar Benim De Bi Sorum Olacak. Kira Sözleşmesi Olmadan Yapilmiş Bir Anlaşmada Kiraci 3 Aydir Kira Borcunu Ve Kömür Borcunu ödemeden Kaçmiş Bulunmaktadir. Kiralayanin Bu Durumda Yapabileceği Neler Var. Ayrica Savciliğa Da Suç Duyurusunnda Bulunabilirmi.
icranın kapsam alanı nereye kadar ?
5 yıllık kira sözleşmesi yaptım ve kiracım 6 ay kira ödedi (Banka hesabıma) 3 aydır da kira ödemiyor şimdi ise çıkacağını öğrendim yani 3 ay kirasını takıp gidecek...
İcra işlemi başlattığımda hukuki yoldan kazanımlarım ne kadar olabilir ?