Motorumu sattım vekalet verdiğim kişi satışı almadı
merhaba
benim şöyle bir sorunum var
1 yıl önce motosikletimi sattım
alan kişi kardeşime hediye edeceğim sen bana vekalet ver ben satışı kardeşimin üzerine yapacağım diyerek beni kandırdı neyse verdim vekaleti aldı götürdü motoru bir süre sonra başkasına satmış satışıda vermemiş. sattığı kişininde telefon numarasını kaybetmiş bende ulaşamıyorum sattığım kişiye çünkü numarasını değiştirmiş.
geçenlerde bir polis memuruna sordum senet yap dedi bi arkadaşına borçlu olduğunu göster. o da senin ona borcunu ödemediğini öne sürerek sattığın motoru haciz e versin dedi..
sizce nasıl kurtulurum ben bu motordan?
motor benim üzerime. birşey olsa benim başım yanacak. diken üzerindeyim her an.
Cevap: Motorumu sattım vekalet verdiğim kişi satışı almadı
hukukçu felan değilim:
bir sorun göremedim ben ama,
motorun kimde olduğu belliyse, gidin motoru üzerine al; yoksa polis zoruyla elinden alıyorum de. motor senin üzerine nasılsa; mecbur üzerine alacak veya motorunu sana geri verecek.
Yok vermeyecekse ben bunu aldım diyecekse zaten üzerine alacak..
aradaki şahsa gerek bile yok kandırmışsa kandırmış.
direk 3. şahıs alsın üzerine sen de kurtul.
Alıntı:
ergülR6 rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
benim şöyle bir sorunum var
1 yıl önce motosikletimi sattım
alan kişi kardeşime hediye edeceğim sen bana vekalet ver ben satışı kardeşimin üzerine yapacağım diyerek beni kandırdı neyse verdim vekaleti aldı götürdü motoru bir süre sonra başkasına satmış satışıda vermemiş. sattığı kişininde telefon numarasını kaybetmiş bende ulaşamıyorum sattığım kişiye çünkü numarasını değiştirmiş.
geçenlerde bir polis memuruna sordum senet yap dedi bi arkadaşına borçlu olduğunu göster. o da senin ona borcunu ödemediğini öne sürerek sattığın motoru haciz e versin dedi..
sizce nasıl kurtulurum ben bu motordan?
motor benim üzerime. birşey olsa benim başım yanacak. diken üzerindeyim her an.
Merhaba..
Bence Noterden verdiğin vekaleti iptal et. Daha sonra senin sattığın kişinin sattığı kişiyi bul ve ona satışı kendin ver. Arkadaşında dediği gibi...
Arkadaşlar, motorun şu an kimde olduğu belli değil. Konuyu yazan arkadaşın sıkıntısı bu zaten. Dolayısıyla verdiğiniz cevaplar havada kalıyor.
Polis memurunun önerdiği yol mantıklı. Başka da bir çözüm göremiyorum.
Alıntı:
hmirmak rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar, motorun şu an kimde olduğu belli değil. Konuyu yazan arkadaşın sıkıntısı bu zaten. Dolayısıyla verdiğiniz cevaplar havada kalıyor.
Polis memurunun önerdiği yol mantıklı. Başka da bir çözüm göremiyorum.
Evet doğru, satılan kişiyi de bilmiyorlar o halde bizim çözümümüz pek geçerli değil.. Ancak polisin söylediğinin olabilmesi için; alan kişinin motoru satılığa çıkarması gerekir ki ancak o zaman hacizli olduğunu anlayabilir. Yani 4-5 sene satmazsa haberi olmaz.
Bunun için hiç haciz koydurmak için masrafa girme. Sen git vekaletini iptal et. Yine o 3.kişi satacağı zaman seni bulmak zorunda kalacak...