İstifa, 3600 gün prim,emeklilik
Merhaba,
Ben çalıştığım işyerinde 12 yılımı doldurdum , şu an başka bir işyerinde daha yüksek maaş ve ünvan teklif ettiler.
Çalıştığınız işyerinde 12 yılı (3600 gün ssk ödenmiş) dolduran kişiler , kıdem tazminatlarını talep ederek istifa edebilirlermiş yada ona yakın bir şey
konu ile ilgili bilgisi olandan bilgi bekliyorum.
Saygılarımla,
Cevap: İstifa, 3600 gün prim,emeklilik
Alıntı:
XOP rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben çalıştığım işyerinde 12 yılımı doldurdum , şu an başka bir işyerinde daha yüksek maaş ve ünvan teklif ettiler.
Çalıştığınız işyerinde 12 yılı (3600 gün ssk ödenmiş) dolduran kişiler , kıdem tazminatlarını talep ederek istifa edebilirlermiş yada ona yakın bir şey
konu ile ilgili bilgisi olandan bilgi bekliyorum.
Saygılarımla,
Ben böyle bir şey duymadım. Ancak emekli olursanız tazminat taleb edebilirsiniz...
Eğer emeklilik için sadece emeklilik yaşınızı doldurmadıysanız bu mümkün.
Tekrar Merhaba,
15 Yil Ssk Ve 3600 Iş Gününü Dolduranlar Için Ssk Yazi Veriyormuş Ve Bununla Ilgili Yargitay Kararida Varmiş Ve Bu şekilde Istifa Edildiğinde Kidem Tazminati Işyerinden Alinabiliyormuş,,,
Konu Hakkinda Bilgisi Olan Varsa Beni Yönlendirebilirmi
Teşekkürler
Merhabalar bildigim kadarıyla 15 yıl ve 3600 primle iş yerinizden sadece kıdem tazmınatı alabılıyorsunuz almak içinde sgk dan bır dılekce alıp iş yerinize veriyorsunuz daha fazla bilgisi olan varsa paylasırsa sevınırım. aynı sorun bendede var kendi istegimle işten ayrılacagım 13 yıl 4 ay ssk lıyım, prımım 3687 bu sartlarla kıdem tazmınatı alabılıyormuyum yardımlarınızı beklıyorum
Konu şu başlık altında detaylı devam ediyor:
https://www.hukuki.net/showthread.php?7332
Ama bu başlık altındaki paylaşımcılardan deneyimlerini paylaşmak isteyebilir olur belki diye buraya da yazmak istedim. Diğer başlıktan devam edebiliriz isterseniz.
merhaba biraz önce ssk dan tel ile bilgi aldım,bana yardımcı olan bayan diyorki işyeri onay vermek zorunda değil bu danısıklı döğüş gibidir diyor,kabul etmez işveren dava yolu acılır 3 yıla kadar uzar diyor ,pek hoş olmayan bir haber bu ne kadar dogru verdiği bilgi bilmiyorum.... ilgili kişilerden kesin ve net bir acıklama duymak isterim
Arkadaşlar Şükrü Kızılot'un bir yazısı vardı elimde. Linkini saklamıştım, onu paylaşayım. Yardımcı olur muhtemelen.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13004140.asp