Sıralı senetler ayrı ayrı takibe konmuşsa
Merhaba, bir firmadan taksitle kanepe aldım. Borcumun yarıdan fazlasını ödedim ancak geri kalan kısmını ödeyemedim. Kalan 4 senedi ayrı ayrı icra takibine koyarak benden her senet için ayrı bir vekalet ücreti talep ediliyor. Yapabileceğim birşey var mı? Teşekkür ederim.
Cevap: sıralı senetler ayrı ayrı takibe konmuşsa
Baroya şikayet edin meslek ahlakına ilke ve kurallarına aykırı davranışları nedeniyle disipline edilmesini isteyin.
Sayın Oğuz, cevabınız için teşekkür ederim. Hukuki yönden yapabileceğim birşey yok mu? 3 bonoyu tek dosyada takibe koysa alacağı ücret 160 TL iken şimdi 480 Lira artı masraflar. Hukuki yönden birşey yapılabilir diye düşünmüştüm.
Yasal olarak engel bir durum yok sanırım. Meslek etiğine açıkça aykırı. Bence güzel bir şikayet dilekçesi hazırlayıp kendisine fakslayın ve uzlaşı isteyin.
Üç beş kuruş menfaat için bence bu yapılmamalı. Ama mazisi farklıysa başka.
Bazen borçluyu arayıp sormaktan vaadlerine inanıp beklemekten baygınlık geliyo o tür bir tahrik varsa tecziye ve tedip amaçlı böyle bir yola müracaat edilmişse tenzih ederim kendisini.
Sıralı senetlerin ayrı ayrı icra takibine konu edilmesi meslek ahlak kurallarına aykrı bir uygulama,şikayet halinde kesinlikle disiplin cezası alacaktır.