Ev sahibi depozitoyu vermemek için oyalıyor
Merhaba,<br />2007 / 01 Temmuz tarihinde tuttuğum evi 2009 / 30 Haziran itibariyle boşalttım. Ev sahibim Almanya da yaşadığından evi tuttuğumda vekili ile kontrat yapmıştım.Vekile , kontratımda da belirtilen 500 USD depozitoyu elden teslim ettim. Vekilin geçen sene vefat ettiğini telefonda şifaen öğrendim. Dolayısıyla çıkarken anahtarı, kontratımda da belirtildiği gibi boyalı-badanalı bir şekilde apartman yöneticisine teslim ettim. Ev sahibim şuan Türkiye de tatil için döndü ancak başka bir şehirde ve ben kendisiyle sürekli telefonda görüşüyorum. <br />Son 3 apartman aidatının içerisinde binaya ait toplam 180 TL demirbaş ödemem oldu. Kendisi bana bu tutarı havale ile göndereceğini söyledi, dekontları görmek istedi ben de bana verdiği bir e-mail adresine bu dekontları gönderdim. Depozitoya gelince,vefat eden vekilinin eşine gidip alabileceğimi söyledi ancak eşi acısını halen unutamadığından sık sık şehir dışındaki kızına gidiyormuş. gelince ödeyeceğini belirtti. <br />Ben eski ev sahibime ne kadar iyi niyetle yaklaşsamda artık beni oyaladığını ve kötü niyetli olduğunu düşünmeye başladım. ancak hayatım boyunca hiç mahkemelerle işim olmadığından bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum. Netice de alacağım 500 USD + 180 TL. elimde kontratım ve ödediğim apartman aidat fişleri bulunuyor. Bunlar için icraya başvurmam mı gerekiyor? Benimle kontratı yapan vekilinin adına mı yoksa ev sahibimin adına mı icra davası açmam gerekecek? Astarı yüzünden pahalıya gelir mi? Ben başvuru yaparsam süreç nasıl işleyecek? konu hakkında yardımlarınızı rica eder, ilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Ev sahibi depozitoyu vermemek için oyalıyor
Depozitonuzu ve demirbaş parasını belgeleriyle bulunduğunuz yerden icra takibine koyun. Vekilin sorumluluğu yoktur. Direkt ev sahibini icraya vermelisiniz. Tebligatı da direkt kendisine çıkarılmalıdır. Vekil diye vefat etmiş kişiye tebligat çıkarılmaz. Takip kesinleşince haciz işlemleri başlatırsınız.
Astarı yüzünden pahalıya mal olmaz ama astar parası da yüz parasına dahil edilir.