Merhaba,
Ben üniversite mezunu olarak girmiş olduğum kkk astsubay sınavını kazandım. Ve bize 5 aylık eğitimden sonra göreve başlıyorduk. Ben sınavını kazandım, mülakattı, spordu ve normalde güvenliğinden kurs başlamadan bitmesi gerekiyordu. Bu saymış olduklarımın hepsini başarılı bir şekilde geçtim. Ama astsby eğitiminden 45 gün sonra yemin törenide bitmişti bana güvenlik araştırmanda sorun çıktı diye okuldan beni 2-3 saat içerisinde bu kadar hızlı şekilde bütün evrakları imzalattırarak ilişiğimi kestiler. Okuldan 25/05/2009 tarihinde çıkarıldım. Bende hemen personel temin merkezine gittim bu konuda bana yardımcı olmadılar hangi sebepten atılığımı net bir şekilde ne söylediler ne yazdılar. Sadece güvenlik araştırman olumsuz sonuçlanmış bu kadar. Toplam 3 bin lira da masraf borçu çıkardılar. Sonra bilgi edinme kanuna göre personel temine ben dilekçe yazdım. Dilekçeye hangi sebepten atıldığımı öğremek istiyorum dedim. Dilekçeyi sürekli takip ettim dilekçem vardı mı dilekçeye cevap verdiler mi diye sürekli telefon edip işi takip ettim. Sonunda bugun elime dilekçenin cevabı ulaştı ama ordada kesin bir şey yazmamışlar. Daha doğrusu benim anlayacağım bir şey yok.
Dilekçe Cevabı:
İLGİ:
(a) .......... .... a ait ...mayıs 2009 tarihli dilekçe,
(b) 4982 sayılı bilgi edinme hakkı kanunu
(c) Bilgi edinme hakkı kanununun uygulanmasına ilişkin esas ve usuller hakkında yönetmelik,
(ç) Dış kaynaktan muvazzaf astsubay temin yönetmeliği
(d) Sözleşmeli subay ve astsubay yönetmeliği
1) İlgi (a) dilekçeniz ilgi(b ve c) mevzuat hükümleri kapsamında incelenmiştir.
2) Türk silahlı Kuvvetlerinde muvazzaf/sözleşmeli astsubay olarak görev yapacak personelde aranacak şartlar ilgi (ç) Yönetmeliğinin 6'ıncı maddesi ile ilgi (d) Yönetmeliğinin 9'uncu maddesinde belirtilmiştir.
3) Yetkili makamlar tarafından hakkınızda düzenlenerek konutanlığımıza gönderilen bilgi ve belgelerin incelenmesi sonucunda, ilgi (d) mezuat gereği "Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak" şartını taşımadığınız tespit edildiğinden işlemleriniz iptal edilmiştir.
4) Hakkınızda düzenlenen belgeler ilgi (b) kanunun 21'inci maddesi kapsamında değerlendirilmiştir.
Hepsi bu kadar burdaki maddelerin anlamlarının öğrenmek istiyorum. Ne anlama geliyor ve nerde sıkıntı çıkmış tam sebep maddeyi bilmek istiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkur ederim.