Terke dayalı boşanma istemi
Merhaba ben 8 yıllık evliyim evliliğim süresince eşime hakaret etmedim , el kaldırmadım ve eşimi aldatmadım. Bundan yaklaşık 40 gün önce eşim annesinin gözlerinden ameliyat olacağını ifade ederek benden izin istedi bende kendisini bir gün sonra memleketine (KIRIKKALE) yolcu ettim. Ertesi gün eşim beni telefonla arayıp artık geri dönmek istemediğini,boşanmak istediğini söyledi. Aradan 12 gün geçti beni bir kez olsun arayıp sormadı bende eşimle konuşmak, eşimi evine davet etmek amacıyla KIRIKKALE ye gittim ailesinin tepkisiyle karşılaşınca geri dönüş yaptım. Eşimle şu ana kadar ne yüz yüze nede telefonla bir kez olsun konuşma fırsatım hiç olmadı gerek ben gerek ailem telefon açtığımızda telefonu suratımıza kapatıyorlar. Abisini telefonla aradım kendisinden sadece bir dakika dahi olsa beni dinlemesini rica ettim oda bana beni dinlemek istemediğini kızkardeşinden ayrılmamı 29.06.2009 tarihinde boşanma davası açtıklarını nafaka ve tazminat talep ettiklerini eğerki bir an önce boşanmayı kabul ettiğim takdirde bunlardan vazgeçeceklerini söyledi. Hakkımda KIRKKALE de açılan boşanma davasının dilekçesinde1-Çocuk sahibi olamayışım (primier infitilite tedavim halen sürmekte)(Doğru)2-Şiddet ... (İftira) 3-Aldatma...(İftira) bunlar yazılı. 1) 8 yılldır eşimle İSTANBUL da ikamet ediyoruz KIRIKKALE den açılan boşanma davası kabul görürmü ? 2)Nafaka ve tazminat hakkı varmı (şu an çalışmıyorum) 3)Bu şartlar altında boşanma olurmu ne yapabilirim fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum.Saygılarımla