Maaşım yatmadı, ne yapmalıyım?
Ben Emekli Sandığından yetim aylığı almaktayım. Maaşı Garanti bankası aracılığyla alıyorum. Fakat Mayıs ayında maaş yatmadı sonra haziranda yattı, temmuz maaşı yine yok. Öğrenciyim ve öğrenciliğimin bitmesine 2 yıl var. Zaten 1 ay yattı 1 ay yatmadı. Problem bankadan mı kaynaklanıyor, yoksa emekli sandığından mı acaba? Nereye müracaat etmeliyim. Benzer bir sorun bulamadım forumlarda, o yüzden bireysel bir sorun gibi ama belki aylığı geciken veya yatmayan emekliler vardır. Konu ile ilgili ne yapmalıyım? Değerli fikirlerinizi bekliyorum...
Re: Maaşım Yatmadı,ne yapmalıyım?(Emekli Sandığı)
Alıntı:
icillis rumuzlu üyeden alıntı
Ben Emekli Sandığından yetim aylığı almaktayım. Maaşı Garanti bankası aracılığyla alıyorum. Fakat Mayıs ayında maaş yatmadı sonra haziranda yattı, temmuz maaşı yine yok. Öğrenciyim ve öğrenciliğimin bitmesine 2 yıl var. Zaten 1 ay yattı 1 ay yatmadı. Problem bankadan mı kaynaklanıyor, yoksa emekli sandığından mı acaba? Nereye müracaat etmeliyim. Benzer bir sorun bulamadım forumlarda, o yüzden bireysel bir sorun gibi ama belki aylığı geciken veya yatmayan emekliler vardır. Konu ile ilgili ne yapmalıyım? Değerli fikirlerinizi bekliyorum...
Emekli sandığına ac bir telefon,olmadı yaz bir dilekce sana cevabı vereceklerdir,ya maaş yattı yada başka bir hesaba yanlışlıkla gecirmişte ola bilirler. bizde herşey uyduruktan yapılıyor biliyorsun.
Cevap: Re: Maaşım Yatmadı,ne yapmalıyım?(Emekli Sandığı)
Emekli Sandığı Cağaloğlu İşlem Merkezine gittim. Orası da SGK olmuş. Ama oradan bana ait hiç bir işlemin yapılamayacağı söylendi. Dilekçe yazıp göndermem gereken adresi verdiler. Acaba yanlış hesaba mı yatırılıyor para diye düşünüyorum. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı acaba?
Cevap: Maaşım Yatmadı,ne yapmalıyım?(Emekli Sandığı)
icillis ayni sorunu bende yasiyorum. bende denizbanktan aliyorum denizbanki aradim dun herhangi bir para yatisi gerceklesmemis vede beklenmiyor dedi. maasimin kesilmis olmasi icin hicbir nedende yok. ayrica emekli sandigi gov tr de hala aktif gorunuyorum. acaba maasi verdikleri gunu degisti artik? ben simdi amerikadayim burdan ariyorum emekli sanidigini yanlis numara diyor surekli. elim kolum baglandi.sen bir cozume kavusturabildinmi?
icillis ayni sorunu bende yasiyorum.benimde maasim yatmadi. bende yetim maasi aliyorum ama ama temmuz 2009 da yatmadi. ben amerikadayim su anda annem soyledi dun yatirmamislar dedi bende aradim burdan emekli sanidigini yanlis numara cevirdiniz diyor. maasimi denizbanktan aliyorum orayi aradim herhangi bir para yatisi olmamis diyor. cildirmak uzereyim. sen bir cozume ulasabildin mi?
Merhaba tisoft;
Malesef herhangi bir sonuca ulaşamadım, buradaki görevli bana yılda 2 kere öğrenci belgesinin gönderilmesi gerektiği söyledi, fakat internetten baktığımda bende aktif görünüyorum, yani hesabın kesildiğini sanmıyorum. Bence yanlış banka hesabına yatırıyorlar parayı, Ama adam illa öğrenci belgeni al okuldan dilekçe yaz gönder buradan ben hesabına, aktif olup olmadığına bile bakamıyorum dedi. Bende dilekçe yazıp göndereceğim yarın. Benim durumumun öğrenciliğin sona ermesiyle alakası olduğunu sanmıyorum çünkü, Mayıs ayı para yatmadı, Haziran yattı, şimdi Temmuz yine para yatmadı. Son olarak maaş günlerinde bir değişiklik yok çünkü kardeşimin parası yatmış durumda.
Kolay gelsin, inşallah çözeriz sorunu, burda oladığın için dert etme burda olsanda faydası yok, dilekçe yazmadan hiçbir işlem yapamıyorlar, güya e-devlet bilmem ne, adam bide diyorki "sen paranı almak istiyorsan Ankara'ya git bence", ne diyebilirim ki..
icillis bende turkiyeden bir arkadasa sordurdum benim icinde ayni seyi soylemisler ogrenci belgesi alsin gelsin yollasin yada bi sekilde demizler ama ben bayanim ne olurssa olsun almaya devam edecektim bu maasi yani benimkininde ogrencilikle bir alakasi oldugunu sanmiyorum.. evlenmem yada memur olmam durumunda kesilir param sadece. beni msne ekler misin ben su anda work and traveldayım ve calısıyorum sıze gore gece yarısı ıkıbucukta gırıcem bırde yarın msnımı adresıne yolluyorum.. bu para gelmezse okul hayatım son bulur benım bu yuzden onemlı..sımdıden tesekkur ederım
tisoft;
Foruma yeni üye olduğum için PM gönderemiyorum. E-mail adresim aşağıda. Bir aksilik olmazsa msn'e gireceğim.
@gmail.com
Cevap: Maaşım yatmadı, ne yapmalıyım?
Tekrar merhaba;
Bankadan geçmişe dönük hesap hareketlerini istedim, geçmişte toplamda 5 ay maaşım yatmamış. Fakat ben bütün o dönemlerde öğrenciydim. Bir ay yatmıyor ertesi 3 ay yatıyor sonra tekrar yatmıyor filan. Geçmişe dönük olarak bu mağduriyetimin giderilmesi mümkün mü? Çünkü bu para devlet yardmı filanda değil babamın maaşı.
Cevap: Maaşım yatmadı, ne yapmalıyım?
neden bir bilen cevap vermiyor..
:(( bu ayda yetim maasim yatmadi arastiriyorum netten bulamiyorum acaba yurtdisina ciktim diye mi kesildi maasim?
lutfen mevzuati bilen biri yardim etsin..yasalari okuyorum ama bisey anlayamiyorum..