Merhabalar,
02.07.2009 tarihinde postaya verilen bir belge elime bugün geçti. İçeriği aşağıdaki şekilde.
Belge elime 16:40'ta geçti. Hemen Telekom Müdürlüğü'ne gittim. Vezne kapanmıştı ancak iki hattımın borçlarını öğrenmiş oldum.Alıntı:
SAYIN MUHATAP,
Bahçelievler Telekom Müdürlüğünden abone olduğunuz telefonunuz borçtan dolayı iptal edilmiştir. Borcunuzu ödemediğiniz için aleyhinize icra takibi başlatılmıştır.
Dosyanın tetkikinden borcunuzu hala ödemediğiniz anlaşılmıştır.
İşbu borcunuzu 7 gün içinde ödemez iseniz takip kesinleştiğinde menkul (halı, koltuk-kanepe, buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, televizyon vb ev eşyalarınız) gayrimenkul, mevduat ve 3. şahıslardaki istihkak, hak ve alacaklarınızın haczi ile menkullerinizin muhafazası talep edilecektir. Haciz ve muhafaza masrafları nedeniyle borcun daha da artacaktır.
Ayrıca mal beyanında bulunmadığınız için 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmanız istenecektir.
Tüm bu olumsuz durumlara sebep vermemek için borcunuzu 7 gün içinde ödemenizi ve bizimle irtibata geçmenizi tavsiye ediyoruz.
Size en yakın Telekom Müdürlüğü hukuk servisine giderek borcunuzu nakit ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
Konuyla ilgili olarak şu şekilde sorularım var. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
1- 7 gün, yarın mesai bitiminde mi son bulacak?
2- Telekom hukuk servisinden bana söylenen borç tutarına herşey dahil midir? (faiz, avukatlık ücreti gibi) Borcumu öğrenmek istiyorum dediğimde, "Avukatlık olmuş" cevabını aldım. Bu cevap, içerisinde avukatlık masraflarının da olduğu anlamına gelir mi?
İyi akşamlar.