İki ortaklı limited şirkete yeni ortak alma %99-%1
iyi günler;
soru: 2 ortaklı limited şirkette %99-%1 küçük pay sahipli ortagın şirket işleyişine engel teşkil etmesi durumundan kısa süre içinde eğer mümkünse pratik bir şekilde kurtulmanın yolları nelerdir.
bilgi: %99 pay sahibi kurucu ortak mes'ul müdür.
%1 pay sahibi kurucu ortak
ben; ortak dışı tam ve süresiz yetkili idari müdür.
not: %1 pay sahibi olan şahıs kesinlikle hiçbir şekilde kendisine ihtiyaç duyulan herhangi bir işleme izin vermiyor.
konuya vakıf spesifik bilgi sahibi olan kişilerden fikir bazında yardım istiyorum ilgilenirseniz aynı durumdaki bir çok kişiyede yol göztermiş olacaksınız. şimdiden teşekkürler
Re: İki ortaklı limited şirkete yeni ortak alma %99-%1
Alıntı:
hhs01 rumuzlu üyeden alıntı
iyi günler;
soru: 2 ortaklı limited şirkette %99-%1 küçük pay sahipli ortagın şirket işleyişine engel teşkil etmesi durumundan kısa süre içinde eğer mümkünse pratik bir şekilde kurtulmanın yolları nelerdir.
bilgi: %99 pay sahibi kurucu ortak mes'ul müdür.
%1 pay sahibi kurucu ortak
ben; ortak dışı tam ve süresiz yetkili idari müdür.
not: %1 pay sahibi olan şahıs kesinlikle hiçbir şekilde kendisine ihtiyaç duyulan herhangi bir işleme izin vermiyor.
konuya vakıf spesifik bilgi sahibi olan kişilerden fikir bazında yardım istiyorum ilgilenirseniz aynı durumdaki bir çok kişiyede yol göztermiş olacaksınız. şimdiden teşekkürler
Şirkette iki müdür varken diğer ortaga niye ihtiyaç duyuluyor anlayamadım. Limited şirketi müdür veya müdürler idare eder. Ortaklar değil..
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Cevap: İki ortaklı limited şirkete yeni ortak alma %99-%1
Sayın Selçuk GÜLTEN
şundan dolayı ihtiyaç duyulabilir;
-pay devri
-yeni ortak alma
zaten konunun başlığında da ''yeni ortak alma'' diye belirtmiştim. Eger bu konularda yol gösterebilirseniz sevinirim.
Cevap: İki ortaklı limited şirkete yeni ortak alma %99-%1
Alıntı:
hhs01 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Selçuk GÜLTEN
şundan dolayı ihtiyaç duyulabilir;
-pay devri
-yeni ortak alma
zaten konunun başlığında da ''yeni ortak alma'' diye belirtmiştim. Eger bu konularda yol gösterebilirseniz sevinirim.
Şirket anasözleşmesinde başka bir hüküm yoksa diğer ortak izin vermezse yeni ortak alamaz ve pay devri yapamazsınız.