Motorlu Taşıt Vergisi Hakkında
Öncelikle şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
17 Haziran 2009 tarihinde bir araç aldım 2.ci el aracın temiz kağıdını vesaire bana satan kişi aldı ve noterden aracın bana satışını yaptı aracı üzerime aldım ve trafikten tescil ettirerek üzerime aldım ruhsat sahibiyim şuan araç benim yani yanlız geçen gün temmuz ayı yani yılın 2.ci dönem motorlu taşıt vergisini ödemek için kredi kartımla banka online işleminden plakamı girdim araç hala başkasının üzerine gözüküyor ama vergim gözüküyor ne yapmam gerekiyor?
Re: Motorlu Taşıt Vergisi Hakkında.. Yardım
Aracı trafikten üzerinize almak için hazırladığınız 3 nüsha belgenin biri aracın bağlı olduğu vergi dairesine yollanır. Bu biraz zaman alabilir. Acele ve endişe etmenize gerek yok zira 31 Temmuz'a kadar zamanınız var. O tarihe kadar banka sistemlerinde görünmezse aracın MTV yönünden bağlı olduğu vergi dairesine şahsen başvurunuz.
Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..
Birde aracı üstüme aldım tabiki adam borcu yok kağıdını almştı banka sisteminde trafik cezası gözüküyor onu acaba adam bana satarken ödedide sistemdenmi düşmedi çünki daha cezalık bi durum olmadı.
Noter satış tarihinden önceki borçlardan, cezalardan sorumlu olmazsınız. Borcu yoktur kağıdı alındığına göre sistemde bir sorun olabilir. Borç size gelirse noter satış senedini ibraz ederek itiraz edebilirsiniz.
Cevap: Motorlu Taşıt Vergisi Hakkında
Hukuki.net ailesine yardımlarından dolayı çok teşekkürler ve tabiki sizede ne zaman birşeyler danışmak istesem yardım ettiler yine elinizden geleni yaptınız söyledikleriniz aynı dediğiniz gibi çıktı minnettarım saygılar.