Vergi ve Muhasebe hakkında bir sorum var
Merhaba Muhasebesci arkadaşlar.Ben internet üzerinden Hosting,Reseller,Domain satmak istiyorum.Telekominikasyon Kurumundan Yer Sağlayıcı Faaliyet belgesi alacağım fakat vergi ve muhasebe hakkında bilmediğim bir takım bilgiler var.
İşimi evde şahsi odamda yapacağım.Vergi vermek için fiyatların üzerine KDV ekleyerek satış yapmak zorunda olduğumu biliyorum.Kişisel vergi kimlik numaram var bu numara üzerinden mi vergimi vereceğim ve vereceğim vergiler ne olacak ne kadar tutacak ve fatura kesmem gerek bu fatura iznini ve defterini nasıl temin edeceğim.Kısacası yapmam gerekenleri ve ne kadar gelir kazanırsam ne kadar vergi ödeyeceğimi yazarsanız, bu konuda yapmam gerekenleri yazarsanız memnun olurum.İyi çalışmalar
Re: Vergi ve Muhasebe hakkında bir sorum var
Alıntı:
MuratSencan rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Muhasebesci arkadaşlar.Ben internet üzerinden Hosting,Reseller,Domain satmak istiyorum.Telekominikasyon Kurumundan Yer Sağlayıcı Faaliyet belgesi alacağım fakat vergi ve muhasebe hakkında bilmediğim bir takım bilgiler var.
İşimi evde şahsi odamda yapacağım.Vergi vermek için fiyatların üzerine KDV ekleyerek satış yapmak zorunda olduğumu biliyorum.Kişisel vergi kimlik numaram var bu numara üzerinden mi vergimi vereceğim ve vereceğim vergiler ne olacak ne kadar tutacak ve fatura kesmem gerek bu fatura iznini ve defterini nasıl temin edeceğim.Kısacası yapmam gerekenleri ve ne kadar gelir kazanırsam ne kadar vergi ödeyeceğimi yazarsanız, bu konuda yapmam gerekenleri yazarsanız memnun olurum.İyi çalışmalar
Yapmanız gerekenler biraz uzun. O yüzden bir şahıs işletmesi açmak diye forumda aratırsanız size madde madde ne yapmanız gerektiğin anlattığım bir metin bulacaksınız.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Vergi ve Muhasebe hakkında bir sorum var
Alıntı:
MuratSencan rumuzlu üyeden alıntı
Yani mümkün tabii kendinizin açması ama, benim önerim bir mali müşavire gidin. Yoksa saçınızı başınızı yolarsınız.
Cevap: Re: Vergi ve Muhasebe hakkında bir sorum var
Zaten böyle bir ticari faaliyette bulunmanız halinde muhasebeci tutmak zorundasınız yoksa beyannemelerinizi veremezsiniz Bu nedenle bir muhasebeci tutun Nasıl olsa tutacaksınız Hiç olmazsa işlerinizi daha bilinçli takip edebilirsiniz