Zamanaşımı hakkında Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
Ben şu zamana kadar bir davamla ilgili yaklaşık 20 avukata danıştım ve hepside zaamn aşımı olduğundan dolayı dava açamayacagımı söyledi
Sadece bir avukat zaman aşımı olmadığını dava açabileceğimi söyledi ve davayı açtık .Söylendiği gibi zaman aşımı söz konusu değil. Ben davayı son gün açabildim yan,i diğer avukatların söylediklerine inansaydım dava açamayacaktım.
Peki kanunlar bir tane değilmi neden bu fikir ayrılığı var acaba?Avukatlar Bizlere yardımcı olmak ve doğru yolu göstermek için var sanıyordum.
Ama 20 kişiden 19 u yanlış yönlendirdi ?
Re: Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
19 Avukata ödediğiniz ücretin iadesini isteyebilirsiniz.
Re: Yorum Farkı Nerden İleri Geliyor?
olayı ayrıntılı bilsek belki bir yorumda da biz bulunabilirdik:)
30 Tane Avukatın Zaman Aşımı var dediği davayı kazandım !
Şu zaman kadar yaklaşık 30 tane avukatla görüştüm hepside zaman aşımı var dava açamazsın kaybersin davayı boşuna uğraşma dediler
30 avukatın zaman aşımı var dediği davada zaman aşımı söz konusu değildi ve ben davayı kazandım
Sizce bana zaman aşımı var diyen avukatlar neye göre zaman aşımı var denmiş olabilir?
Cevap: 30 Tane Avukatın Zaman Aşımı var dediği davayı kazandım !
Alıntı:
extra_06 rumuzlu üyeden alıntı
Şu zaman kadar yaklaşık 30 tane avukatla görüştüm hepside zaman aşımı var dava açamazsın kaybersin davayı boşuna uğraşma dediler
30 avukatın zaman aşımı var dediği davada zaman aşımı söz konusu değildi ve ben davayı kazandım
Sizce bana zaman aşımı var diyen avukatlar neye göre zaman aşımı var denmiş olabilir?
Bu zaman aşımı olan davanın konusu ne belirtmemişsiniz.Sadece 0 30 avukata söylemişsiniz.Gerçi bende avukat değilim ama konuyu merak ettim olaki bizim başımıza da gelebilir?Konuyu yazarsanız sevinirim.
Alıntı:
arslancan rumuzlu üyeden alıntı
Bu zaman aşımı olan davanın konusu ne belirtmemişsiniz.Sadece 0 30 avukata söylemişsiniz.Gerçi bende avukat değilim ama konuyu merak ettim olaki bizim başımıza da gelebilir?Konuyu yazarsanız sevinirim.
Bence önemli olan bahsettiğim avukatların para alabilmek için bilmedikleri bir konuda biliyorlarmış gibi yorum yapıp para almalarıdır.
Yukardaki Avukat bey paranızın iadesini isteyiniz demiş ? bu avukat amcamıza sormak istiyorum.
Peki ben o Avukatlara inansaydım dava açmasaydım hayatımı son derece önemli şekilde etkileyecek bir davaydı bu.
Paramı geri almakla iş bitiyo demek.Yani bu kadar basit diyosunuz:
Zaten bu zihniyet bizlerin zarar görmesine neden oluyor.Siz avukatlar böyle düşünüyosanız söyleyecek lazım yok avukat bey amca
Danışılan avukatlar 20 iken 30'a çıkmış.
Anlaşıldığı üzere hiç bir meslektaşım danışma ücreti de almamış.
Yani olayı dinlemek, yorumlamak, araştırmak, karşı tarafa anlatmak için harcadığı mesaisi hava olup uçmuş. Oysa bunlara ayıracağı vaktinde belki bir dilekçe yazacaktı, başka bir davası için gerekli araştırmayı yapacaktı, adliyedeki işlerini halledecekti vesaire..
Ama 20'den 30'a kadar sayısı artan meslektaşlarımın en az 20'si vaktini hayır işine vakfetmiş, karşılığında da vatandaş gelmiş aslında hiç de hakkı olmayan bir hesap sorma işini alaylı hatta yorumu zorlarsak hakaretvari mesajlarla dile getiriyor.
Zaman aşımının hangi konuda olduğunu söylemeye de tenezzül etmiyor. Ola ki Yargıtay'ın bile üzerinde mutabakata varmadığı bir konudur da hesap özeti extre bize tebliğ ediliyor.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Danışılan avukatlar 20 iken 30'a çıkmış.
Anlaşıldığı üzere hiç bir meslektaşım danışma ücreti de almamış.
Yani olayı dinlemek, yorumlamak, araştırmak, karşı tarafa anlatmak için harcadığı mesaisi hava olup uçmuş. Oysa bunlara ayıracağı vaktinde belki bir dilekçe yazacaktı, başka bir davası için gerekli araştırmayı yapacaktı, adliyedeki işlerini halledecekti vesaire..
Ama 20'den 30'a kadar sayısı artan meslektaşlarımın en az 20'si vaktini hayır işine vakfetmiş, karşılığında da vatandaş gelmiş aslında hiç de hakkı olmayan bir hesap sorma işini alaylı hatta yorumu zorlarsak hakaretvari mesajlarla dile getiriyor.
Zaman aşımının hangi konuda olduğunu söylemeye de tenezzül etmiyor. Ola ki Yargıtay'ın bile üzerinde mutabakata varmadığı bir konudur da hesap özeti extre bize tebliğ ediliyor.
Danışma ücreti almadıklarını nereden anladınız acaba ? sorabilirmiyim ?
Yani sizin meslektaşlarınız arasında hiç ahlaksız olanı ve bilgisiz olanı yok demekki öylemi
neden bazı avukatların bilgisiz olabilecegini ve bilmedikleri konularda yorum yapma hatasına düştüklerini söyleyemiyosunuz acaba;?
Konu nedir ? Farazi konuşup eleştiri yapıyorsunuz
Ayrıntısıyla verin ki biz de görelim.
sayın extra_06
Binbir türlü zamanaşımı var.
Her birinin başlangıç zamanı farklı, süresi farklı.
Size "neyin zaman aşımı" olduğu daha önce de sorulmuş,
siz bu en gerekli ayrıntıya yanıt vermek yerine farklı yorumlar yazmayı tercih etmektesiniz.
Sizin niyetiniz gerçekten üzüm yemek mi?