Duruşmada hakimden avukat talebinde bulunma
Sulh cezada görülen bir davada müşteki konumundaki ve durumu olmayan bir kişi ilk duruşmada hakimden ücretsiz avukat talebinde bulunabilirmi.? Bu durumda hakim kabul etse bile baro müştekiden ek belgeler istemezmi.? Yoksa hakimin kararına uyup müştekiden belge istemeden avukat tayin edermi.?
Bu konuda bir baronun bana yazdığı cevabı sunuyorum ;
1-Duruşma sırasında hakimden size bir avukat tayin edilmesini istemeniz durumunda mahkeme barodan size avukat tayin edilmesini isteyecektir.
2-Soruşturma sırasında (jandarma da ) görevlendirilen avukatın görevi ifade ile birlikte bitmektedir. Yargılama sırasında avukat tutacak durumunuz yoksa talebiniz halinde mahkeme yukarıda belirtildiği şekli ile size bir avukat tayini için barodan istemde bulunacaktır
Re: Duruşmada hakimden avukat talebinde bulunma
duruşmada söylesende olurr fakatt duruşmaa olmadan önce muhtardan fakirlik belgesi ikametgah kimlik fotokopisi yeterli birde dilekçe bunları zımbalayıp kaleme verr dosyaya koysunlar eğerr dilekçe konusunda yardım istersen wordde sana hemen bi dilekçe hazırlıyayım :)
Alıntı:
mehmetaliank rumuzlu üyeden alıntı
duruşmada söylesende olurr fakatt duruşmaa olmadan önce muhtardan fakirlik belgesi ikametgah kimlik fotokopisi yeterli birde dilekçe bunları zımbalayıp kaleme verr dosyaya koysunlar eğerr dilekçe konusunda yardım istersen wordde sana hemen bi dilekçe hazırlıyayım :)
Memnun olurum.
Alıntı:
alexander1972 rumuzlu üyeden alıntı
Memnun olurum.
özel msj ile msn adresimi yolluyorumm sana yardımcı olayım
Alıntı:
mehmetaliank rumuzlu üyeden alıntı
özel msj ile msn adresimi yolluyorumm sana yardımcı olayım
Kaydettim adresini. Bu arada teşekkür ederim.