Yıllarca ödemedimiğiz elektrik borcumuz varmış
Merhaba. Benim bir sorum olacaktı. Bugün karakoldan aradılar. Eski evimizin adresinde elektrik borcumuz varmış. Biz oradan taşınalı 10 sene geçti. O evi hatta başka insanlar aldı sonra çıktılar vs. Büyükçekmece 1.icra müdürlüğü 2008 bilmemne numaralı bi dosya varmış takip etmemiz gereken. Şimdi kafam karıştı benim. Evimize icra gelebilirmiş. Ne alakası var ya. Bizim elektirk faturalarımızı hep ödedik. Daha sonra evimizi satıp başka bi eve gelmişiz. Aradan 10 sene geçmiş. Şimdi daha yeni arıyorlar. Ne yapacağız şimdi şaşırdık kaldık. Bu senenin elektrik faturasının faizlerini bilmem artık nelerini bize ödetirler mi? Allah aşkına bunun için avrupa insan hakları mahkemesine kadar gidebilir miyiz? Benim annem tansiyon hastası ve söylemek istemiyorum bişey olur diye. Bu ne ya. Aradan 10 sene geçmiş yani. Neden başlarda aramıyorlar? Sonrada diyorlar ki evinize icra gelebilir. Namuslu insanlar olarak yaşıyoruz bu memlekette. 6 ay su faturamız evimize 0 tl olarak geldi diye, kul hakkına girmeyelim diye defalarca bu işi halletmeye çalıştık. En sonunda faturarlımız doğru gelmeye başladı. Devlete kazık atmıyoruz. Devletin bize yaptığına bak. Bu hukuki süreç nedir ne yapabiliriz? Bu cevap çok önemli, şimdiden saolun
Re: Yıllarca ödemedimiğiz elektrik borcumuz varmış
Alıntı:
dogantr34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Benim bir sorum olacaktı. Bugün karakoldan aradılar. Eski evimizin adresinde elektrik borcumuz varmış. Biz oradan taşınalı 10 sene geçti. O evi hatta başka insanlar aldı sonra çıktılar vs. Büyükçekmece 1.icra müdürlüğü 2008 bilmemne numaralı bi dosya varmış takip etmemiz gereken. Şimdi kafam karıştı benim. Evimize icra gelebilirmiş. Ne alakası var ya. Bizim elektirk faturalarımızı hep ödedik. Daha sonra evimizi satıp başka bi eve gelmişiz. Aradan 10 sene geçmiş. Şimdi daha yeni arıyorlar. Ne yapacağız şimdi şaşırdık kaldık. Bu senenin elektrik faturasının faizlerini bilmem artık nelerini bize ödetirler mi? Allah aşkına bunun için avrupa insan hakları mahkemesine kadar gidebilir miyiz? Benim annem tansiyon hastası ve söylemek istemiyorum bişey olur diye. Bu ne ya. Aradan 10 sene geçmiş yani. Neden başlarda aramıyorlar? Sonrada diyorlar ki evinize icra gelebilir. Namuslu insanlar olarak yaşıyoruz bu memlekette. 6 ay su faturamız evimize 0 tl olarak geldi diye, kul hakkına girmeyelim diye defalarca bu işi halletmeye çalıştık. En sonunda faturarlımız doğru gelmeye başladı. Devlete kazık atmıyoruz. Devletin bize yaptığına bak. Bu hukuki süreç nedir ne yapabiliriz? Bu cevap çok önemli, şimdiden saolun
10 seneyi gecmişse zaman aşımından dolayı itiraz edin. kamu alacahının zaman aşımı 10 senedir sizde 10 seneyi gecti dediğinize göre.
Öncelikle cevap için teşekkürler. İtiraz ederiz etmesine ama bu süreçte bizi ödeme yapmamız için zorlayabilirler mi? Ya da icra verilen uyarıyı takiben hemen işlem başlatabilir mi? Tek bir itirazla bunu durdurabilir miyiz? 11 sene oldu. Yok ya gidicem bu memleketten valla. Şahsıma ait ödenmemiş hiçbir şeyok lakin kim bilir 20 sene sonra bana ne için gelecekler.
Size ödeme emri tebliğ edildi mi?
2008 dosyasından bahsediyorsunuz, önceki senenin icra takip dosyası olmalı? Size tebligat yapılmadı mı? Size tebligat yapılmadan hacze gelmeleri mümkün olamaz.
Öncelikle bu meseleyi düşünün tebligatı aldınız mı almadınız mı?
ve neden karakoldan arıyorlar?
Alıntı:
Av.Aycan Manav rumuzlu üyeden alıntı
Size ödeme emri tebliğ edildi mi?
2008 dosyasından bahsediyorsunuz, önceki senenin icra takip dosyası olmalı? Size tebligat yapılmadı mı? Size tebligat yapılmadan hacze gelmeleri mümkün olamaz.
Öncelikle bu meseleyi düşünün tebligatı aldınız mı almadınız mı?
ve neden karakoldan arıyorlar?
Herhangi bi tebligat almadık. Karakoldan bir polis bir dosya numarası verdi ve takip etmemizi istedi. Bugün tapu müdürlüğünden muhtarlıktan vs 10 yıl önce taşındığımza dair belgeler alacağız. Sonra icra müdürlüğüne vereceğiz. Umarım işe yarar. Sonuçta devlet ihmali bahane gösterip parayı çatır çatır ödetebilir ya da icrayı koydurabilir. Anlamıyorum. İki ay elektrik ödemesek elektriğimiz kesiilir. Ancak orada nasıl 10 yıl boyunca kesilmemiş. Şimdi de üstümüze geliyorlar.