Evi Boşalttım ve Eşyalarımın Bazılarını Alamadım.Ne Yapabilirim ?
Merhabalar Site İçin Teşekkürler.
Bu Konuyu açmadan önce biraz araştırdım ama tam istediğim gibi cevap bulamadım şöyleki kısaca özetleyeyim.
17.04.2008 tarihinde kira kontratı yaptık ve kiramızı peşin verdik. 1 Ay sonra ev sahibi bizden 12 tane senet yapmamızı istedi.Onu da yaptık.
17.03.2009 tarihine kadar kiramızı ödedik.Eşimin işten çıkması nedeni ile Nisan Ayının Kirasını Ödeyemedik.Ev Sahibine de durumu bildirdik Anlayışla karşıladı.
Eşim Bu süre zarfında iş aradı ama bulamadı. Biz Nisan ve Mayıs aylarında tekrar oturmaya devam ettik. ama yeni kontrat yapmadık.
Görülen Lüzum üzerine evi boşaltalım dedik ve ev sahibine 2 aylık borcumuzu kabul ettiğimizi söyledik ve Haziran Ayında Evi boşaltıp annemlerin evine yerleştik. Ev sahibine ayrıca iyi niyetimizden dolayı beyaz eşyalar eğer evi kiralamayacaksanız burada kalsın kirayı ödeyince alırız dedik. Ev sahibi dünden razı oldu parayı getirin eşyaları alın diye. Tamam dedik ve Klima, Tv, Buzdolabı, Çamaşır Mak, Şofben, bıraktık.
Buraya kadar sorunumuz yok.
Dün Avukattan Telefon geldi. Ev Sahibi Avukata vermiş.Avukat gelin konuşalım dedi. Borcumu Kabul ediyorum. Ev Sahibide Alacaklı olarak Haklı ama iyi niyet suistimal edildiği için birazda kızgınım. Hem Eşyalarım var Ev Sahibinde hemde 2 adet senedim. Avukata Gideceğim ama ne diyeceğimi inan bilemiyorum. yanlış bir şey söyleyip olayın kendi aleyhime sonuçlanmasını istemiyorum. Eşim ise Şehir Dışında Konudan haberdar etmedim bir problem çıkmasın diye. Konuyu size açmaya karar verdim.
Yardımlarınız için şimdiden Teşekkürler. İyi Çalışmalar.
Küçük Bir Not: Ev Sahibinde Kalan Eşyalar Eşimin İşyerinden kalan vergi borcu yüzünden yediemin olarak benim üzerime yazılmıştı.