Toshiba Garanti Sıkıntısı
Ben toshiba markalı notebook sahibiyim ve bilgisayarım sıvı geçirmez klavye özelliğine sahip. ( kullanıcı broşüründe sıvı geçirmez özelliği yazıyor) bilgisayarıma sıvı döküldü bundan dolayı arızalandı ve bende garanti kapsamında servise gönderdim. servisin bana dediği bilgisayarınızda sıvı teması vardır buda kullanıcı hatasıdır bu yüzden tamiri ücretlidir. toshibayı tüketici haklarına mı şikayet etsem? yoksa mahkemeye mi versem? hangisi benim için garanti yoldur. daha doğrusu haklı konumda olabilirmiyim_?
Re: Toshiba Garanti Sıkıntısı
Alıntı:
ykalender rumuzlu üyeden alıntı
kullanıcı broşüründe sıvı geçirmez özelliği yazıyor
Hangi model tam olarak bu?
toshiba A100-786 model lap-top
Alıntı:
ykalender rumuzlu üyeden alıntı
toshiba A100-786 model lap-top
Ürünle ilgili bilgileri inceledim ve "sıvı geçirmez klavye" - "spill resistant keyboard" özelliğinden bahsediliyor.
Açıkça belli ki KLAVYENİN sıvılardan etkilenmeyeceği anlatılmış burada. Siz ise BİLGİSAYARIN sıvı temasından bahsediyorsunuz. Farklı şeyler.
Laptoplarda tasarım olarak klavye bilgisayarın hemen üstündedir. Bazan klavyeye giren birkaç damla sıvı klavyede sorunlara yol açar. Bu modelde ise klavye böyle bir durumdan etkilenmiyor. Ancak sanırım sizin olayınızda klavye üzerine dökülen sıvı çok fazla ve klavyeyi aşarak bilgisayarın içine girmiş.
Sanırım ilanın yanlış anlaşılmaya müsait olduğu, hatta yanlış anlaşılması için böyle yazıldığı, Ortalama bir kullanıcının laptop'un alt kısmının tamamen klavye olduğunu düşüneceği gibi tezler öne sürebilirsiniz.
Öncelikle size yol göstermeleri için Tüketici hakem heyetine gidin. Tüketici hakem heyetlerinde genellikle tüketici, ile çok güzel ilgileniliyor.
öneriniz için çok teşekkür ederim... iyi çalışmalar. kolay gelsin