-
Yönetici Atama
Bahsettiğim konunun idari mahkeme ile ilgili kısmını idare hukuku ile ilgili bölümde yazmıştım.Kısaca yine bahsedeyim.Okul müdürlüğü başvuruları için müdür yardımcısı olduğum okulun boş müdürlüğü için başvuruda bulundum.Okulumuza 20 kişi başvurmuş.Başvurada bulunan 20 kişiden 17 sinin şartları tutmadığı halde değerlendirme komisyonu sıralamaya almış ve okula:
a-Norm kadro esasları tutmayan,
b-Kariyer ve liyakat esasları tutmayan,
c-aylık karşılığı dersi olmayan yani hiç bir şartı tutmayan birisi sırf puanı yüksek diye atandı.Milli Eğitime çağrılarak dava açmamam için tehdit edildim.Ama idari mahkemeye atamanın iptali için dava açtım.Mahkeme yürütmenin durdurulması istemini red etmiş.Dava dosyasını incelediğimde Müdürlük Ataması İnha listesinde başvurada bulunan,okulda norm kadrosu olmayanların Ek-2 "Branşı İtibari ile öğretmen olarak atananlara verilen 5 puanı İlsis müdürlük başvuruları ekranında ilgili yeri işaretliyerek haksız bir şekilde 5 puan aldıklarını tespit ettim.Sistem bu tür suistimallere engel olmuyor.5 puanı başvurduğu okula branşı itibari ile öğretmen olarak atanabilenler alabiliyor.Atanan kişi de bu şartları taşımamasına rağmen ilgili modülde sanki o okula öğretmen olarak atanabiliyormuş gibi 5 puan eklemiş.Ek-2'nin en altında "Yukarıdaki bilgilerimin doğru olduğunu kabul eder,aksi durumda başvurumun geçersiz sayılmasını kabul ederim"ifadesine rağmen atama yapılmış.Değerlendirme komisyonu başvuruyu geçersiz sayması gerekirken adamı müdür olarak atamış.Başvuruda bulunanlar arasında iki kişide de bu durum mevcutken atama komisyonu onları başka okullara müdür atamış.Değerlendirme komisyonu tüm bunlara rağmen şartım tutmasına rağmen beni atamayarak mağdur etti.Şimdi:
1-İdari mahkeme sürerken ilgili kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim?
2-İdari soruşturma için bakanlığa mı yoksa valiliğe mi başvurayım?Atamayı yapan valilik.
3-Atanan diğer iki kişi başvuru ekranında doğru olmayan bilgileri girdikleri halde başka okullara müdür atanmışlar.Bunlarda atandıkları okula branşı itibari ile öğretmen olarak atabilmelerine rağmen başvurda bulundukları bizim okul için doğru olmadığı halde 5 puan yazmışlar.Bunların da başvuruları geçersiz sayılması gerekmez miydi?
-
Re: Yönetici Atama
kendinizin atanması yönünde bir dava açamazsınız ama yapılan değerlendirme ve atamanın iptali için dava açabilirsiniz. Sağlıklı bilgi için idare hukuknda deneyimi olan bir avukata başvurmanızı tavsiye ederim.
-
Re: Yönetici Atama
Mahkeme başvurumu kabul etti zaten.Başvuran diğer kişiler değil de atanan ve benim başvuru evraklarını istedi.Şartı tutan puan olarak benim üstümde olan arkadaş itiraz etmedi ve dava açmadı.Sadece ben dava açtım.İnternetten araştırdım bu durumda atamanın iptal edilip mahkemeye başvuranın atanması ile ilgili mahkeme kararları var.Bir avukatla görüştüm.Doğru bilgiler vermeyen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirisiniz dedi.Değerlendirmenin yeniden yapılması için de milli eğitime dilekçe vermelisiniz dedi.Ama bunları avukatınız araclığı ile yaparsanız sizin için daha olur dedi.