-
Borç senedi
merhaba sizlerden bişey öğrenmek istiyordum 4adet borç senedi karşısında 2400 alacağım vardı bunlar faizleriyle beraber 3300 civarına tekabül ediyor bu işlem üzerinden avukat ne kadar ücret demin edebilir en fazla acaba başlangıçta ücreti konuşmadığımızdan 400 artı faizi için ben müracat ettim faizinide ben alıcam diyor acil yardım lütfen
-
Re: borç senedi
Aranızda yazılı bir anlaşma yoksa sizden tahsil edilen tutarın %12 sini alabilir.
-
engin bey benim sorum şu
alacaklı vekili borcu gününde ödemediğim için haciz işlemini gerçekleştirmeden ben kendisinden bir süre istedim ve kendi bürosunda 3 sayfalık belgeler cıkartıp bana imzalattı bende o anda imzaladım zor durumda olduğum için ödemezssem ucunda hapis cezası olduğunu söyledi
nihayetinde 3 gün geçti şimdi parayı temin ettim ama davanın açıldığını söyledi ne yapabilirim
-
Parayı öderseniz dava düşer.
-
peki engin bey ben en son cumartesi günü konuştum kendisi ile ve 1 gün geçmişti son gün cuma idi borcumun avukat bana hapis kararın çıktı dedi pazartesi alcaklar evden dedi cezası kaç gündür bilmiyorum
bu dava ha deyince acılır bitermi cumartesi açılıp ta hemen sonuçlanırmı
engin bey ayrıca şu an 250 tl eksik yarın tamamlayıp yatırcam ama bugün davayı açmış olupta 1-2 günde sonuçlanma durumu varmı yani polis eve gelirmi
şimdide teşekkürler
-
Yarın 250 lirayı da tamamlayıp tamamını ödeyip alacaklı vekilini bilgilendirin.
Size vereceği cevabı bizimle paylaşın üzerinde konuşalım.
-
ok teşekkürle sadece dava bukadr çabuk sonuçlanmaz en azından benim davadan haberim olurmu bana tebligat falan gelirmi
-
İcra dosyasını hesaplatıp tamamı ödenir kapanırsa yani dosya infaz edilmişse dava düşer alacaklı vekiline haricen ödeme yapacaksanız alacağın kalmadığına ilişkin belge alınız ceza dosyasından da feragat edileceğini yazdırın belgeye.
Size dava dilekçesi ve duruşma günü gelir.
-
Re: Borç senedi
yazılı bi anlaşma yok engin bey çok teşekkur ederim yani benim anladığım senetlerin tutarı olan 2400'ün %12 demek istediğiniz dimi kusuruma bakmayın sizede zahmet veriyorum çok saolun bunu avukatıma nasıl izah edebilirim
-
Re: Borç senedi
Tahsil edilen toplam paranın %12 si ayrıca karşı taraf vekalet ücreti.