Asıl Borçluya Rücu İşlemleri
Bankadan alınan bir araç kredisine asıl borçlunun eşi olan kişiyle birlikte kefil oldum.Sonunda bu dosya icraya kaldı ve benim ve diğer kefilin ( farklı oranlarda farklı miktarlarda) maaşım ve döner sermayeme kesintiler yapılarak yaklaşık 1,5 yılda borç kapatıldı. şimdi ise hem asıl borçluya hemde diğer kefile rücu etmek istiyorum her ikisinede etmem mümkün mü ? kefile rücuda ödenen miktar oranında rücu edilebileceği yazıyor bu oran gelir farklılığımızdan ötürü nerdeyse 4 kat ( 30000 lik borcun 7500 diğer kefilden ve elden asıl borçlu tarafından 22500 kısmı benden ) bu durumda ne kadar rücu hakkım var ? asıl borçlu inşaat işleriyle uğraşan sabit geliri olmayan birisi bu yüzden çalışan eşi yani diğer kefile alacağımın hepsini rücu edebilir miyim ?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
Re: Asıl Borçluya Rücu İşlemleri
Farklı oranlarda mı kefil oldunuz?
slam benim bir sorum olacak taahüdü ihlal suçu galiba
davanın açılması ve sonuçlanması kaç gün sürer
Dosyanın bulunduğu adliyenin yoğunluğuna göre değişir bu ama nüfus bilgileri şirket borçlu ise ticaret sicil kayıtları gelirse ilk celsede bitebilir. Üç ay sürebilir kabaca bir tarih vermek gerekirse.
Kefilliğimiz maaşlarımız ve yan ödemelerimizi kapsadığı için maaş farkları ve farklı yan ödemelerimiz olduğu için diğer kefile oranla benden yapılan kesinti çok daha fazla.
ayrıca bu Rücu işlemi için ilamsız takip (dava açılmadan) yapılabilir mi ?
Çok sağolun Teşekkürler.
İlamsız takip yapılabilir itiraz ederse dava açarsınız önce bir ihtarname çekseniz daha iyi olur.
Cevabınız için çok sağolun ama ben kanun yolları sonucunda hangi yere varacağım onu da sormak istiyorum.asıl borçlunun herhangi bir şeyi yok.eşi ( ikinci kefil devlet memuru ) hacze konu malları bildiğim kadarıyla pek birşey etmez ayrıca o işlemlerinde (eşya kaldırma) çok masraf çıkaracağını söylüyorlar.
Hapis cezası var mı bunun sonunda ?
Nasıl sonlanır diye sormak istiyorum ?
Teşekkürler
Hapis cezası yok malesef. Para eder bir şey olursa haczedebilirsiniz.
Kefilin kefile rücu edebileceği hakkında kesin bir bilgim yok ancak farklı oranlarda kefil olup sizden fazla tahsilat yapılmışsa düşünülebilir.