Re: Pay satışı mümkün mü?
Ortaklığın giderilmesi davası yolunda %60 lık gibi bir satış bedeli yoktur. O bedel icra takiplerinde yapılan satışlarda söz konusudur. Yani takdir edilen bedel üzerinden satış yapılabilir. Eğer taşınmazı siz satın alacaksanız pazarlık usulü uygulanır. Dışarıdan birileri katılacaksa pazarlık usulü uygulanmaz takdir edilen bedel üzerinden satış gerçekleştirilir.
Re: Pay satışı mümkün mü?
Sn. Yusuf bey. Bu kadar araştırdım ve öğrendiğim, ortaklığın bitirilmesi davasında, mülkün belirlenmiş fiyatının %60 üzerinden açık artırmaya çıkarılır.
Satış gerçekleşmezse bu defa %40 üzerinden açık artırmaya çıkarılır. yine satış
gerçekleşmezse satış iptal olur, diye netice elde ettik.
fakat bunun böyle olmadığını söylüyorsunuz. Yani taşınmazı hissedarlardan biri satın almak isterse pazarlık yapılır, yok dışardan biri alacaksa pazarlıksız takdir edilen fiyat üzerinden mi satış yapılır diyorsunuz?
Alıntı:
Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Ortaklığın giderilmesi davası yolunda %60 lık gibi bir satış bedeli yoktur. O bedel icra takiplerinde yapılan satışlarda söz konusudur. Yani takdir edilen bedel üzerinden satış yapılabilir. Eğer taşınmazı siz satın alacaksanız pazarlık usulü uygulanır. Dışarıdan birileri katılacaksa pazarlık usulü uygulanmaz takdir edilen bedel üzerinden satış gerçekleştirilir.
Cevap: Re: Pay satışı mümkün mü?
benim şöyle bir fikrim var. ortaklığın giderilmesi davası ile satışta mülkün gerçek değerinin altında satış olabileceğini düşünüyorum. Noter yolu ile bir üçüncü şahısla anlaşarak mülkün bana ait hissesini tahmini değerinde kendi payıma satmak istiyorum. yani tapu yine tek parça kalacak ama hissedarların biri ve ya ikisi değişecek. bu hukuki olarak mümkün olur mu?
Cevap: Re: Pay satışı mümkün mü?
Hukukçu değlim fakat böyle bir yol görmedim. Taşınmaz ya satılır, yada satılmaz
başka tarafı olduğunu sanmıyorum. mahkeme yolu satışlarde bilirkişinin tespit ettiğ değerin %70 üzerinden açık artırmaya gidilir, satış olmazsa bu oran %40
a düşürülür, yinede satılmazsa satış iptal olur diye biliyorum. Başka yöntem ne duydum ne işittim.yani hisse hisse uğraşılmaz.
Alıntı:
mstfoz rumuzlu üyeden alıntı
benim şöyle bir fikrim var. ortaklığın giderilmesi davası ile satışta mülkün gerçek değerinin altında satış olabileceğini düşünüyorum. Noter yolu ile bir üçüncü şahısla anlaşarak mülkün bana ait hissesini tahmini değerinde kendi payıma satmak istiyorum. yani tapu yine tek parça kalacak ama hissedarların biri ve ya ikisi değişecek. bu hukuki olarak mümkün olur mu?