Senetlerde Taksit olur mu?
Merhaba Değerli Hukuki.net Sakinleri;
Tarihi geçmiş 1 senedim var bir avukata verilmiş. Avukat hanım bu senedi 2 taksit halinde ödememi söyledi. Ama malesef söylediği şekilde ödeme yapamadım. Yüksek geldi taksit tutarı. Bu işlem kendi aramızda olan bir anlaşma idi. İcra işlemlerine başlanılırsa benim bu borcu taksitlendirerek ödeme gibi bir hakkım varmıdır? Aynı şekilde bankayada ödeyemediğim bir kredi borcum var. Onuda icra işlemleri başladığında taksitendirme gibi bir hakkım varmıdır??
Vereceğiniz cvblar için şimdiden teşekkürer..
Re: Senetlerde Taksit olurmu??
Alıntı:
knybbygt rumuzlu üyeden alıntı
Tarihi geçmiş 1 senedim var bir avukata verilmiş. Avukat hanım bu senedi 2 taksit halinde ödememi söyledi. Ama malesef söylediği şekilde ödeme yapamadım. Yüksek geldi taksit tutarı. Bu işlem kendi aramızda olan bir anlaşma idi. İcra işlemlerine başlanılırsa benim bu borcu taksitlendirerek ödeme gibi bir hakkım varmıdır? Aynı şekilde bankayada ödeyemediğim bir kredi borcum var. Onuda icra işlemleri başladığında taksitendirme gibi bir hakkım varmıdır??
Yasal olarak taksitlendirme diye bir hakkınız. Yok zaten böyle bir şey olsa hiçbir kimse ne senedini ne de kredisini zamanında öder.. Bekler icrada taksit taksit ödeyeyim diye... Uygulamada alacaklı borçluyu iyi niyetli görürse ve isterse taksit yapabilir.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Senetlerde Taksit olur mu?
Alıntı:
knybbygt rumuzlu üyeden alıntı
Bakınız icra aşamasında,taksitlendirme yok yanlız taksitlendirme olarak adlandırılan ödeme taahüdü adı altında taksitlendirme var, bununda şu riski mevcur,alacaklı ile icra müdürünün önünde bu borcu misal veriyorum 4 talsit 3 taksit veya 6 taksit alacaklı ile bu şekil bir anlaşmaya vararak.bir taksit listesi cıkartır kabul edersen bunun adı ödeme taahüdüdür. Haaaa bu taksitlerden birini vadesinde ödemez aksatırsan 3 ayakadarda hapis cezası olduğunu unutmıyacaksın. bunu göze ala biliyorsan bu taksite alacaklı ile anlaşman durumunda gire bilirsin.
Bankanında durumu aynıdır.bankayı acele etme yeni yasa cıktığında yapılandırmaya girer bankayı hallede bilirsin.