Eşin velayetini kocası alabilir mi?
Herkese merhaba; çok ilginç bulduğum bir konuda soru sormak istiyorum. Bir kadın evini terkedip annesinin yanına yerleşiyor. Annesinin psikolojik rahatsızlığı var ve tedavi görüyor. Aynı zamanda kadının da psikolojik rahatsızlığı var. Kadının velayetini veya bakım sorumluluğunu, kocasının alması mümkünmüdür? Çünkü anne ve kızının psikolojisi normal değil, kendilerine ve çevrelerine rahatsızlık verebilir. Böyle bir velayet isteğinin kanunda yeri var mıdır? En azından annesinin yanında kalmasının engellenmesi mümkünmüdür? Saygılarımla
Re: Eşin velayetini kocası alabilir mi?
Velayet hakkı çocuklar üzerindedir. Eğer şartları varsa eşe vasi tayin edilebilir.:)
Teşekkür ederim Mehmet Bey; eşe vasi tayin etmek için ne gibi şartlar gerekir? Örneğin eşin yanında kaldığı annesinin psikiyatrik rahatsızlığı olması ve normal davranış gösterememesi kabul edilebilir mi?
Psikiyatrik rahatsızlık eşte mi? Annesinde mi?
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Psikiyatrik rahatsızlık eşte mi? Annesinde mi?
Mehmet Bey; hem eşim hem de annesinin psikiyatrik rahatsızlığı var.
Ama herhalde yanlış yoldan gidiyorsun. Eşiniz evi terketmiş. Bu durumda yapılması gereken eşinize mahkeme marifetiyle "eve dön" çağrısı yapmaktır.
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Ama herhalde yanlış yoldan gidiyorsun. Eşiniz evi terketmiş. Bu durumda yapılması gereken eşinize mahkeme marifetiyle "eve dön" çağrısı yapmaktır.
Mehmet Bey ; eşim boşanma davası açtığı için, dava bitene kadar ayrı yaşama hakkı olduğunu söylediler. Dava bittikten sonra ancak eve dön ihtarı gönderebiliyormuşum. Ama benim amacım terke dayalı bir dava falan açmak değil, boşanmak istemiyorum. Eşimin rahatsızlığı dolayısıyla zarar görmesini önlemek istiyorum.
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Mehmet Bey ; eşim boşanma davası açtığı için, dava bitene kadar ayrı yaşama hakkı olduğunu söylediler. Dava bittikten sonra ancak eve dön ihtarı gönderebiliyormuşum. Ama benim amacım terke dayalı bir dava falan açmak değil, boşanmak istemiyorum. Eşimin rahatsızlığı dolayısıyla zarar görmesini önlemek istiyorum.
Ama eşiniz sizden boşanmak istiyor. Ayrı yaşama hakkı da var.
Mahkeme yakın zamanda bitecek inşallah; önemli olan mahkemeden boşanmanın reddi kararı çıktıktan sonra eşimin durumu ne olacak. Eşimin annesi normal davranmıyor, eşim de malesef aynı durumda. Tedavi olmayı da reddediyorlar. Bizim psikolojimiz çok iyi diyorlar. Yani eşimin açtığı dava reddolursa eşimin vesayetini veya kanunda yeri varsa sorumluluğunu almak istiyorum. Sizin bir tavsiyeniz var mı bu konuda?
Alıntı:
erhan-1973 rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme yakın zamanda bitecek inşallah; önemli olan mahkemeden boşanmanın reddi kararı çıktıktan sonra eşimin durumu ne olacak. Eşimin annesi normal davranmıyor, eşim de malesef aynı durumda. Tedavi olmayı da reddediyorlar. Bizim psikolojimiz çok iyi diyorlar. Yani eşimin açtığı dava reddolursa eşimin vesayetini veya kanunda yeri varsa sorumluluğunu almak istiyorum. Sizin bir tavsiyeniz var mı bu konuda?
Avukatınıza başvurmanızı ve ona güvenmenizi öneririm.:)