Tehdit ve küfür dolu mesajlar
Merhaba.Ben üniversite öğrencisiyim.Sınıftaki üç kız öğrenciye olan bir kırgınlığım sebebiyle geçen hafta facebooktaki iletime onlara yönelik hafif derecede bir küfür yazdım.Daha sonra onlardan aldığım küfür ve tehdit dolu mesajların baskısıyla o iletiyi sildim.Fakat hala facebook ve cep telefonuma gerek kendileri gerekse sözde erkek arkadaşları(ben onların oyun yaptığını düşünüyorum) tarafından tehdit ve küfür dolu mesajlar alıyorum.Kaç defa tartışmak istemiyorum bu konuyu kapatın diye mesaj atsam da tehdit ve küfürlere devam ediyorlar ve konunun burda kapanmıcağını,başıma çok kötü şeyler geleceğini söylüyorlar.Mesajların tümü bilgisayarımda ve telefonumda kayıtlı.Daha önce bu konularda tecrübem yok onun için sizden yardım istiyorum.Sizce nereye şikayetçi olmam gerekir ve maliyet,süre gibi şeyleri nelerdir?
Re: Tehdit ve küfür dolu mesajlar
En yakın cumhuriyet savcılığına giderek dellillerinizide sunarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz savcı gerek gördüğünde o kişiler hakkında dava açılacaktır,bunun için bir ücret ödemenize gerek yok ,
Alıntı:
sadsem rumuzlu üyeden alıntı
En yakın cumhuriyet savcılığına giderek dellillerinizide sunarak suç duyurusunda bulunabilirsiniz savcı gerek gördüğünde o kişiler hakkında dava açılacaktır,bunun için bir ücret ödemenize gerek yok ,
peki savcılığın dava açılıp açılmamasına karar verme süresi ne kadar olur.Çünkü hergün saçma sapan mesajlar almaktan bıktım artık...:kızgın:
Her şeyi savcılığa taşımayın böyle saptan çöpten sebepler yüzünden savılıkta ciddi soruşturmalar yıllarca uzuzyor.
Mümkünse aileleri ile temasa geçin abileri anneleri vs. hem adli takibatın neticeleri sonra gencecik bu insanlar için ağır olabilir.
Arkadaşsınız öpüşün barışın bakiim :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Her şeyi savcılığa taşımayın böyle saptan çöpten sebepler yüzünden savılıkta ciddi soruşturmalar yıllarca uzuzyor.
Mümkünse aileleri ile temasa geçin abileri anneleri vs. hem adli takibatın neticeleri sonra gencecik bu insanlar için ağır olabilir.
Arkadaşsınız öpüşün barışın bakiim :)
Engin Bey size hak veriyorum fakat ben zaten böyle şeyler için savcılığı meşgul edecek yapıda bir insan değilim ama benim gibi hayatında karıncayı incitmek istemeyen bir insanın sinirle yazdığı bir ileti için bu kadar üstüne geliyorlar,ben sessiz kalıp cevap vermeyince tehditlerin dozunu artırıyorlar.Öyleyse ben de bu işi inada bindirdim bu konuyu madem kapatmak istemiyolarsa mahkemede hesaplaşıcaz bakalım neylerine güveniyolar da o mesajları yazıyolar...:kızgın:
Bence engin bey en güzelini söylemiş fakat sende haklısın.yapacak insan yapsaydı yapardı yani kabaca havlayan köpek ıssırmaz.telefon numaranı değiştir olsun bitsin.inanki savcılıkta onlardan çok sen uğraşacaksın kardeşim.işin gerçeğinede bakıldığında bu kişiler ceza felan alacaklarını sanmıyorum hatta şikayetin takipsizlik kararıyla sonuçlanır diye düşünüyorum.onun için boşver onların terbiyesizliği bence
Alıntı:
gökhanmert07 rumuzlu üyeden alıntı
Bence engin bey en güzelini söylemiş fakat sende haklısın.yapacak insan yapsaydı yapardı yani kabaca havlayan köpek ıssırmaz.telefon numaranı değiştir olsun bitsin.inanki savcılıkta onlardan çok sen uğraşacaksın kardeşim.işin gerçeğinede bakıldığında bu kişiler ceza felan alacaklarını sanmıyorum hatta şikayetin takipsizlik kararıyla sonuçlanır diye düşünüyorum.onun için boşver onların terbiyesizliği bence
Benim onların tehditlerinden korktuğumu falan düşünmeyin zaten dediğiniz gibi havlayan köpek ısırmaz.Fakat numaramı değiştirsem bir şekilde diğer arkadaşlardan bulurlar ya da onu da geçtim okul açıldığında aynı sınıftayız hergün bana bir laf söylücekler hatta tüm sınıfla aramı bozacaklar.Ben onların seviyesine düşüp tehditlerine karşılık tehditle cevap vereceğime böyle birşeyi düşünüyorum ki en azından benimle uğraşmaktan vazgeçsinler ve iyi bir ders olsun onlara...
Bir de ben bu kızların açık adreslerini bilmiyorum iki tanesi şehir dışından geliyor.Dilekçede şikayetçi olunan kişilerin adreslerinin yazması zorunlu mu?
Cevap: Tehdit ve küfür dolu mesajlar
bu konuyu BİLİŞİM HUKUKU bölümüne taşır mısınız burada yeterli yanıt alamadım :(
Cevap: Tehdit ve küfür dolu mesajlar
Konu düzgün yerde açılmıştır, hakaret ve tehdit ceza hukuku kapsamında değerlendirilir.