Ödenmiş borca icra geldi ne yaparım yardım
selam
ben sivas ta bir magzadan eşya aldım ve taksit yaptım her taksit e bir senet yaptık ben borcumu bir bankaya ödüyordum bir ay yine borcumu ödemek için bankaya gittim bana alış veriş yaptıgım firmanın bankadan hesabını kapattıgını söylediler taksidimi almadı firma yanlız bankaya ödemelerim senetlerin tarihine göre oluyordu banka bana öyle makbuz veriyordu ben firmaya gittim elden ödeyeyim diye firma kapanmış şimdi bana ödenmiş ve ödenmemiş senetler için icra geldi ev eşyalarımı yazdılar bende şu an elimde bankaya ödedigim dekontlar var ben bu icra işlemi için ne yapabilirim ve mahkeme açabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Re: ödenmiş borca icra geldi ne yaparım yardım
Gelen hacizde alacaklı kim gözüküyor? Size bir tebligat (ödeme emri) yapıldı mı?
Re: Ödenmiş borca icra geldi ne yaparım yardım
Alıntı:
mete_58 rumuzlu üyeden alıntı
selam
ben sivas ta bir magzadan eşya aldım ve taksit yaptım her taksit e bir senet yaptık ben borcumu bir bankaya ödüyordum bir ay yine borcumu ödemek için bankaya gittim bana alış veriş yaptıgım firmanın bankadan hesabını kapattıgını söylediler taksidimi almadı firma yanlız bankaya ödemelerim senetlerin tarihine göre oluyordu banka bana öyle makbuz veriyordu ben firmaya gittim elden ödeyeyim diye firma kapanmış şimdi bana ödenmiş ve ödenmemiş senetler için icra geldi ev eşyalarımı yazdılar bende şu an elimde bankaya ödedigim dekontlar var ben bu icra işlemi için ne yapabilirim ve mahkeme açabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim saygılar
Şu mesajını acık net teferruatlı yaz burada sen karıştırıyorsun gibime geliyor.
1-Bu senetler zannedersem ay ay tanzim edilmiş misal vereyim. 20.01.2009--20.02.2009 gibi sen galba gidiyordun bu senede istinaden deyip parayı veriyor makpuzu alıyordun. yanlız bu mahza galba bu bankayla calışırken bankadaki hesabını kapatıp tüymüş bu ödediğin senetleride takas tapmış ve ödenen senetlerde anladığım kadarı ile bu ikinci banka tarafından sana icra takibi yapılmış. böylemi oldu yani olay.böyle olması gerekir başkada oluşu olayın olmaması gerekir.
2- peki sana herhangi icradan ödeme emri geldimiydi veya sana direk ihtiyadi hacizmi yapıldı.?
senin elinde ödenmiş senetlere istinaden makpuz olduğuna göre menfi tespit davası acarak arkadan istirdada yöneleceksin. durum onu gösteriyor. allah vere aranda mağza ile alış verişten dolayı sözleşmede yapmamışındır.
evet aynen sizin dediginiz gibi oldu magzayla sözleşme falan yapmadık bankaya ödemelerimi yaparken örnegin 02.03.2008 senedine istinaden diye dekont veriyolardı tebligat geldi ama 7 gün zaman süresi doldu geçti
Alıntı:
mete_58 rumuzlu üyeden alıntı
evet aynen sizin dediginiz gibi oldu magzayla sözleşme falan yapmadık bankaya ödemelerimi yaparken örnegin 02.03.2008 senedine istinaden diye dekont veriyolardı tebligat geldi ama 7 gün zaman süresi doldu geçti
Bu süre zarfında borca itiraz eder bu makbuzlarınlada ispat ederdin,her neyse şimdi menfi tespit davası ve ödediğin,bu senetler hususunda istirdat davası acarak ödediğin senetlerin bedelini geri ala bilirsin.