İş Göremezlik Ödeneği+İşsizlik Ödeneği
Merhabalar,
Sitenize yeni üye oldum ve aklıma takılan sorular için sizden yardım alabileceğimi düşündüm.
Hayırlısıyla 20-25 Ağustos tarihleri arasında doğum yapacağım. 5 Yıllık sigortalı olarak aynı şirkette çalışmaktayım. Hamilelik dönemince ve doğumumdan sonraki iki ayda da sigorta primim şirket tarafından yatırılacak.
Sitenizden öğrendiğim kadarıyla, doğumdan sonra SSK bana İş Göremezlik Ödeneği ve Süt Parası olmak üzere 2 ödeme yapılacak sanırım.
İş Göremezlik Ödeneği toplam ne kadar ödeniyor?
Toplu olarak mı yoksa aylık olarak mı ödeniyor?
Nereden ödemeyi alıyoruz?
Doğumdan sonra 6-7 ay kadar da çalışmayıp şirketten istifa edeceğim.
İşsizlik maaşı alabilecekmiyim? Almam için ne yapmam gerekiyor?
Sonsuz teşekkürler.
Re: İş Göremezlik Ödeneği+İşsizlik Ödeneği
Adınıza ödenen son 3 aylık prime esas ücret ortalamasının 2/3 ü ödenir.Yani yaklaşık , net ücretinizin üçte ikisini kurum size geçici iş göremezlik ödeneği olarak öder.Geçici iş göremezlik ödeneğini SGK dan alırsınız.
İstifa eden çalışan işsizlik sigortasından yararlanamaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Adınıza ödenen son 3 aylık prime esas ücret ortalamasının 2/3 ü ödenir.Yani yaklaşık , net ücretinizin üçte ikisini kurum size geçici iş göremezlik ödeneği olarak öder.Geçici iş göremezlik ödeneğini SGK dan alırsınız.
İstifa eden çalışan işsizlik sigortasından yararlanamaz.
__________________________________________________ _________
Öncelikle ilginize teşekkür ederim,
Peki, benim SGK'ya aylık ödenen tutarım brüt 848TL. Bu tutarın 565TL yapıyor. Ben bu tutarı ne kadar süre alacağım. Ve bu tutarı almam için ne yapmam gerekiyor?
Net ücretinizin 2/3 ü kadardır, sanırım yanlış ifade ettim.
Net ücretiniz 657TL ise, ((((657/3)x2)/30)xrapor gün sayınız, yani 112gün)= yaklaşık 1600TL toplamda geçici işgöremezlik ödeneği alabilirsiniz.
Alıntı:
Net ücretiniz 657TL ise, ((((657/3)x2)/30)xrapor gün sayınız, yani 112gün)= yaklaşık 1600TL toplamda geçici işgöremezlik ödeneği alabilirsiniz.
Erdoğan Bey ilginize çok teşekkür ederim.
Cevap: Re: İş Göremezlik Ödeneği+İşsizlik Ödeneği
Alıntı:
Bu konuda bir üst limit var mıdır? Yani 1000 tl neti olanda 10000 tl olanda net maaşının 3/2 sini mi alıyor?
Bu konuda yorumu olan yok mudur arkadaşlar ?
Alıntı:
nboran rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuda bir üst limit var mıdır? Yani 1000 tl neti olanda 10000 tl olanda net maaşının 3/2 sini mi alıyor?
Bildiğim kadarıyla SGk da prime esas tavan ücret uygulaması var.
Yani belirlenmiş tavan ücretten fazla ise alınan ücret, hesaplama tavan ücrete göre yapılacaktır.
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla SGk da prime esas tavan ücret uygulaması var.
Yani belirlenmiş tavan ücretten fazla ise alınan ücret, hesaplama tavan ücrete göre yapılacaktır.
İlginize çok teşekkür ederim. Saygılar