Hizmet alımı sözleşmeleri
4734 sayılı kann kapsamında yapılan ihalelere ait kik görüşü:
Kamu ihale kurumu,ihale sürecinin,idare hukuku anlamında zincirleme bir idari işlemlerden oluşan bir süreç olduğu,bu sürecin herhangi bir aşamasında bir işlemin iptalinin ihale kararı ve imzalanmış olan sözleşmeyi hükümsüz hale getireceği gerekçesi ile bu sözleşmenin borçlar kanununun 20. maddesi gereğince hükümsüz olduğunu ve butlan yaptırımına bağlı bir sözleşme olacağını belirtiyor.
Borçlar kanunu 20. madde Bir akdin mevzuu gayri mümkün ve gayri muhik yahut ahlaka mugayir olursa o akit batıldır.Akdin muhtevi olduğu şartlardan bir kısmının butlanı akdi iptal etmeyip yalnız o şart lağv olunur.Fakat bunlar olmaksızın akdin yapılamayacağı meczum bulunduğu taktirde,akitler tamamen batıl adolunur.
Bunlara göre yapmış olduğum bir hizmet alımı sözleşmesinde kesin teminat süresi 31.02.2010 olması gerekirken 31.12.2009 olarak verilmiş.Bu durumda ilgili sözleşmeyi hükümsüz hale getirebilirmiyim?
Saygılar
Re: Hizmet alımı sözleşmeleri
Benim için çok önemli bir konu yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Cevap: Re: Hizmet alımı sözleşmeleri
İdarenin kesin teminatın süresinin yeterli olmaması dolayısı ile sözleşmeyi imzalamaması ve süresi içinde yeterli süreye sahip kesin teminatın getirilmemesi halinde geçici teminata el koyarak en avantajlı ikinci teklif sahibiyle sözleşmeyi imzalaması lazımdı. Ancak görevli memurların ve harcama yetkilisinin dikkatsizliği sonucu imzalanmış olan bir sözleşmenin kesin teminat süresinin yeterli olmaması nedeniyle iptal edileceğini düşünmüyorum. Soruyu biraz geç görmüşüm. herhalde şimdiye kadar bir sonuç çıkmıştır. Çıkan sonucu bizlerle paylaşırsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Cevap: Re: Hizmet alımı sözleşmeleri
Alıntı:
elpida rumuzlu üyeden alıntı
İdarenin kesin teminatın süresinin yeterli olmaması dolayısı ile sözleşmeyi imzalamaması ve süresi içinde yeterli süreye sahip kesin teminatın getirilmemesi halinde geçici teminata el koyarak en avantajlı ikinci teklif sahibiyle sözleşmeyi imzalaması lazımdı. Ancak görevli memurların ve harcama yetkilisinin dikkatsizliği sonucu imzalanmış olan bir sözleşmenin kesin teminat süresinin yeterli olmaması nedeniyle iptal edileceğini düşünmüyorum. Soruyu biraz geç görmüşüm. herhalde şimdiye kadar bir sonuç çıkmıştır. Çıkan sonucu bizlerle paylaşırsanız bizde öğrenmiş oluruz.
Konu ile alakalı çıkan bir sonuç olmadı.Çünkü ben bu konu ile ilgili bir girişimde bulunmadım.Ama o dönem içinde danıştığım kişilerde sizinle aynı doğrultuda görüş belirttiler.