Re: İcradaki borcun ödenmesi
Borcu hesaplarken icra masraflarını ve %1.8 feragat harcını ekleyin öderse icra dairesine gidip icra dosyasından feragat edin %1.8 feragat harcını yatırın dosyayı işlemden kaldırın.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Borcu hesaplarken icra masraflarını ve %1.8 feragat harcını ekleyin öderse icra dairesine gidip icra dosyasından feragat edin %1.8 feragat harcını yatırın dosyayı işlemden kaldırın.
Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim..
Peki, ben hiç bir işlem yapmazsam ne olur?
Takip kambiyo senedine dayanmıyorsa veya kambiyo senedi sizde ise pratik olarak bir şey omayabilir. Ancak Uyap üzerinden yapılan takipler bankalarca ve başka kurumlarca görülebildiğinden belki bir sıkıntı doğurabilir.
Cevap: İcradaki borcun ödenmesi
engin bey işini sizin kadar bu kadar profesyonelce icra eden avukat az bulunur..nereye bakınsam siz varsınız.
acaba benim yana yakıla hukuki nette arayıp bulamadığım soruma cevap verebilir misiniz?
benim derdim şu:
apartman aidat ödemelerini yapmadım çünkü yöneticinin usulsüz davranışları mevcut.aidatı ödemeyenler (ben dahil) icraya verildik.haklı olarak tabii.
fakat bu borçlulardan bir kısmı yöneticiyle görüşüp sadece ana parayı ödemişler.
yöneticimiz inanın ki aklınıza ilk anda gelebilecek bütün kötü özellikleri taşıyor.
ve ben kat maliki olarak sağlık sorunları çekecek kadar bu durumdan muzdaribim.
1-kapatılmamış icra dosyalarını kime nasıl şikayet edeyim?
2-maddi durumum şu sıralar pek iyi değil.icralık dosya kapatma işini avukata mı ödememi yoksa icra dairesinden mi ödememi tavsiye edersiniz?
yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
şimdiden teşekkür ederim
Başkalarının kapatmadığı icra dosyalarını kastediyorsanız yönetim toplantısında bunu dile getirip yöneticiyi savcılığa vereceğinizi söyleyebilirsiniz.
Makbuz mukabili borcunuzu ister yöneticiye ister vekiline ister direkt icra dairesine ödeyebilirsiniz.En garanti yol hangisi derseniz elbette icra dairesidir.
teşekkür ederim.
aynen dediğinizi yaptım.icradan ödedim borcumu.yöneticiyi de görevi kötüye kullanmak,hakaret ve eşit davranmamaktan savcılığa şikayet ettik.sonuç ne olur acaba.?
sabrın sonu selamettir derler.