Asker kaçağı mı, Bakaya suçu mu?
Son yoklamamı art niyet olmadan 25 gün geçirmemden dolayı savcılık hakkımda sulh ceza mahkemesinde dava açmıştır.
Yoklama kaçağı olmaktan dava açılması gerekirken, savcı bey bakaya kalma durumundan dava açmış.
Askerlik şubesinin savcılığa gönderdiği yazıda açıkça Askerlik kanunu 86.madde yazıyor yani yoklama kaçağı suçu.
Bu konu bana bilgi vermek isteyen varsa lütfen buna bir yorum yapsın.
Bu yanlışın davada ne gibi etkisi olur?
Saygılarımla.
Cevap: Doğru mu Yanlış mı?
Kardeş seninle aynı durumdayım, sırf sana ulaşabilmek için üye oldum. Bu dava süreci hakkında falan bildiklerimizi paylaşalım. Yeni üye olduğum için özel mesaj atamıyorum, mail de kabul etmemmişsin üye olurken. E-mail gönder kısmından msn adresini gönderebilir misin veya mesajlaşabileceğimiz bir mail adresi. Teşekkürler...
Cevap: Asker kaçağı mı, Bakaya suçu mu?
Öğrendiğim kadarı il hiçbir şey çıkmazmış.İlk celsede beraat kararı verilirmiş.
Cevap: Doğru mu Yanlış mı?
benımde durumum aynı ordamısınız hala
Beraat kararı verilebilir veya para cezası
bakayaların şube tarafından yada herhangi bi kolluk kuvvetin zorla katılman gereken birliğe götürme hakları varmı ? yoksa her defasında yakalayıp falanca tarihte birliğine teslimmi ol diyorlar?şimdiden teşekkürler
beraat ettim korkulcak birşey yokmuş.Dava bile 2 dakika sürmedi.
selam bende kayıt sildirip belgemle gittim 2 yıl tecil veridler tecilimin bitmesine yani sevk tarihine 8 ay var ama bakaya düştüğüme dair yazı geldi bende şubeye gittim itiraz ettim biz belgeyi yanlış yazmısız dediler bende hersyeimi buna göre planladım dedim.seni sevk etmemiz lazım dedi üst rütbeli bir askere sordum bu konuda bilgili elindeki tecil belgesi önemli asal a yazı yaz dedi yazdım ve p.tesi şube ile görüseceğim ve düğün hazırlığım var sıkıntıya düştüm
sizce yapmam gereken ne var elimde resmi imzalı belge var.tecilliyim