Üniversite tıp fakültesi yönetmeliğine itiraz
Merhabalar, ben TIP fakültesi 1. sınıfta okuyorum. Okulumuzda dersten geçme notu 60 .Kaldığım 3 dersi bütünleme sınavlarından da veremeyince(anatomi:59 biyokimya:55 fizyoloji:56):kızgın: kesin sonuçlarla sınıfta kalmış oldum. Üniversite yönetmeliğinde 1 dersten bile kalındığında 2. sınıfa geçilemiyor ve sonraki yıl yalnızca kaldığımız dersleri alıyoruz. Öğrenmek istediğim üniversite yönetmeliğinin, üst sınıfa geçmemi engelleyen maddesinin iptali istemiyle dava açabilirmiyim. Ayrıca nasıl bir yol haritası belirlemeliyim. Acil, yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim
Re: Üniversite tıp fakültesi yönetmeliğine itiraz
Söz konusu yönetmelik üniversienin kendi bünyesinde uyguladığı bir hukuki metindir.İdari Yargılam Usulü Kanunu'nun 7.maddesi dava açam süresini düzenleyic işlemlerde 60 gün olark görmüştür ve fakat aynı maddenin 4. fıkrası''İlanı gereken düzenleyici işlemlerde dava süresi, ilan tarihini izleyen günden itibaren başlar. Ancak bu işlemlerin uygulanması üzerine ilgililer, düzenleyici işlem veya uygulanan işlem yahut her ikisi aleyhine birden dava açabilirler. Düzenleyici işlemin iptal edilmemiş olması bu düzenlemeye dayalı işlemin iptaline engel olmaz.''demektedir.Bu durumda düzenleyici işlemin uygulanamsının üzerinden 60 gün geçmemiş ise ve yöenetmelikte bir hukuka aykırılık görüyorsanız idari mahkemede iptal davası açabilirsiniz ama ilk planda yönetmeliği çıkartan üniversite yönetimine yazılı olarak yine 60 gün içinde itirazda bulunmalısnız.Saygılar...
Re: Üniversite tıp fakültesi yönetmeliğine itiraz
Ayrıca savunmamda hak ihlali,eğitim hakkımın kısmen engellendiğini v.s. işleyeceğim. Haklılığımı ispatlayacak başka ne tür ifadeler kullanmalıyım teşekkür ederim.
Cevap: Üniversite tıp fakültesi yönetmeliğine itiraz
bir de danıştayda bu yönde alınmış bir karar varmı bu konuda bana yardımcı olursanız size minnettar kalırım. şimdiden teşekkürler